Hükümete ağır eleştirilerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

   Yalova’nın kendi için, çok özel bir kent olduğunu söyleyen Aytuğ Atıcı, ‘Her geldiğimde, bu şehirde kendimi çok mutlu hissediyorum. Havasından mı suyundan mı bilmiyorum ama bu kenti çok seviyorum. Bugün buraya gelmemde ki ilk amaç, Yalova Üniversite’sin düzenlediği panele davetli olmam. Gençler davet etti, bende geldim. Yalova Üniversitesi’ninde ki, panel konum, dış politika. Dışişleri Komisyon Üyesi olduğum için gençlerle Türkiye’nin, AK Parti’nin çapsız sığ dışı politikasını konuşacağız. Gençler için güzel bir panel olacak. Gençler, siyasete atıldığında doğrunun ne olduğunu görecekler.  Panelde ana fikir olarak, gençlere AK Parti’yi yakından inceleyin, değerlendirin, tercihinizi yapın diyeceğim. Bugüne kadar dış politikamızda maalesef olumlu hiçbir şey olmadı. Türkiye Cumhuriyet tarihi, hiç bu kadar kötü dışişleri bakanıyla ve dış politika karşılaşmamıştı’ dedi.

   Dış politika zedelendiği zaman onarmanın zor olduğunu söyleyen Aytuğ Atıcı, ‘Yunanistan’la politikamız hiçbir zaman iyi gitmiyor. Tarihten gelen kırgınlıklar, yorgunluklar var. Dış politikaya yapılan hatalar, ağırdır. Dış politikayı, iç politikadan ayırmak mümkün değildir. Türkiye’ye dıştan müdahale çok. Dış politikayla uğraşan bizler, iç politikayı da çok yakından takip ediyoruz. İç politikaları bir şekilde halledebiliriz’ dedi.

   Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlama sonrasında ilçede incelemelerde bulunduklarını söyleyen Aytuğ Atıcı, ‘İlçe halkının yaşananlardan dolayı son derece tedirgin ve öfkeli olduğunu gördüm. Reyhanlı’da her sokakta bir taziye çadırı var. Şöyle dönüp baktığımızda oradaki acılara, orada ki yaşayan insanların yaşadığı acı yürekleri dağladı. CHP Genel Başkanımız, bir hafta öncesinde, komşuda yangın varsa benzinle giderseniz, o yangın size sıçrar demişti. Başkanımızı seven vardır,  sevmeyen vardır. Bende kendisini, politikasını, yönetme tarzını sevmeyenlerdenim. Derhal o koltuğu terk etmesini isterim. O koltukta oturmasına rağmen başbakanımızdır ama ülkemizi bu konuma düşürmesine hazmedemiyorum ’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel