Eyfel Kulesi’nden Yalova’ya

Seray Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Servet Aydemir, gazetemiz muhabirine verdiği röportajda, Yürüyen Köşk Kolonyasının hikayesini anlattı, “Ben dünyayı gezdim. Eyfel Kulesine gittim ve orada yemek yedim. 4 tane demir yığını hiçbir şey yok ama herkes orayı ziyarete gidiyor. Milyonlarca para döküyorlar.

Yürüyen Köşk’ü hiç duydunuz mu? Atatürk Yalova’da bir çınar ağacı görüyor ve yanına da mütevazı bir köşk yaptırıyor. Yalova’ya geldiği zaman orada kalıyor. Bir çınarın dalı büyüyor, köşkün çatısında rüzgarla beraber ses yapıyor. Atatürk’ün geleceğini duyunca çınarın dalını kesmeye çalışıyorlar. Atatürk gelip dalı kesmeye kalkanları görünce ne yapıyorsunuz burada? ‘Dalı kesmeyeceğiz köşkü yürüteceğiz’ diyor.

İstanbul’dan bazı mühendisler geliyor. 5 metre kadar köşkü ileriye raylı sistem vasıtasıyla kaydırarak köşkü yürütüyor. Bugünkü teknoloji yok tabi kazma kürekle kazılıyor. Buradaki amaç ne biliyor musunuz? Buradaki amaç, doğayı koruyabilmek. Hangi lider bunu yapabilir. Bu günleri görerek o köşkü yürütüyor. Şimdi böyle bir değer bizim elimizde, bunu tanıyan yok. Bende Yalova’da böyle bir değeri tanıtmak adına düşünmeye başladım. Ben kozmetik işi ile uğraşıyorum. Dünyada kozmetik sanayinde zirvedeki ülke Fransa. Bende ülkemizi kozmetik alanında bir adım daha ileriye taşımasında yardımcı olmak için düşündüm ve ham maddeyi burada üretmenin daha iyi olacağına karar verdim. Ham maddeyi dışarıdan alırsak hep dışa bağlı kalırız. Bu için hammaddesi nedir derseniz. Atatürk’ün dağlarda koruduğu bize kazandırdığı dağ kestaneleri, defne ağaçları, lavanta, gül ve birçok ağaçlardan elde edilecek aromalar. Bunlar Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinin batı kısmında bulunan bitkiler. Yalova’ya yerleştim. Burada öyle bir şey yapayım ki dedim, hem bu şehrin bir değeri olsun sahiplensin, hem de Yürüyen Köşkü tanıtabileyim.”

Dezenfektan özelliği var

“Birçok kokunun karışımından özellikle lavanta, defne, çınar yaprağı gibi bitkisel kokulardan oluşan bir kolonya yaptık. Şişesini de Yürüyen Köşk şeklinde tasarladık, bunun yanında dezenfektan özelliği de olan bir koku ürettik. Patenti bize ait. Bu şehrin kokusu. Cildi besler ve temizler. Sivilceleri dahi temizler. Yurt dışından isteyenler var. Yalova’ya has, Yalova’ya ait, Yalova’ya özel böyle bir değer. Atatürk’ü, Yürüyen Köşk’ü tanıma adına bütün evlere girsin. Yürüyen Köşk’ü herkes görsün bilsin.”

“50 yıldır bu işin içindeyim”

“Ben 50 yıldan beri bu işin içindeyim. Bu işin en eskisiyim” diyen Servet Aydemir’in ürettiği 15’in üzerinde koku bulunuyor.

Seray Kozmetik olarak kolonyanın yanında gülsuyu ve parfüm de ürettiğini belirten Servet Aydemir, “Tüm kokularımızın patenti bizdedir” dedi.  

Piyasada alkol bulmakta sıkıntı çeken Servet Aydemir, 1 aydır alkol bulamadığını bulsa da stokçuların sattığını belirterek, buna rağmen fiyat artışı yapmadığının altını çizdi.