Aygün Meclis konuşmasında, “Tarımsal kadın kooperatiflerine birkaç yıldır hibe desteği veren Ticaret Bakanlığı bu yıl 149 kadın kooperatifine 150 bin liraya kadar hibe desteği kararı aldı. Ancak bu yardımlarda partizanlık yaptı. Hibe desteği için başvuran Yalova'da, Altınbelde Altınova ve Beldeleri Kadın Girişim Kooperatifi ve Çınarcık Hanımelleri Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifleri iki kez başvurmasına karşın destek alamadılar.

‘İdeolojik görüşümüzden dolayı bize verilmediğini anladık’

Kâğıt üzerinde kurulan kooperatiflere destek veren AK Parti, gerçek üreticiye sırını çevirdi. Altınbelde Altınova Kadın Girişim Kooperatifleri Başkanı Yasemin Fazlaca şöyle diyor, ‘İdeolojik görüşümüzden dolayı bize hibe desteği verilmemesi için valilik ve il müdürlüklerine talimat verildiğini öğrendik. Aşikâr bir şekilde ifade ettiler, ideolojik görüşümüzden dolayı bize verilmediğini net bir şekilde anladık.’

“Herkese eşit, adil ve hakkaniyetli olacağız”

Biz iktidara geldiğimizde söz veriyoruz ki böyle ayrımcılıklar olmayacak. Herkese eşit, adil ve hakkaniyetli olacağız. Kim bu ülkeye bir değer katıyorsa, üretim yapıyorsa, ideolojisi ne olursa olsun ona destek vereceğiz. Şaşırtıcı değil, kendi firmasından bakanlığına dezenfektan alan bir Bakanın adil olması beklenemezdi.” ifadelerine yer verdi.