Aydınkent Sahil Sitesi’nde, Aydınkent Sahil Sitesi Yönetim Kurulu ile Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin işbirliğiyle 12-14 Ağustos tarihleri arasında 3 gün boyunca süren bir kermes düzenlendi.

Düzenlenen kermeste stant başında hizmette bulunmayı ihmal etmeyen özel bireyler ise topluma sosyal bir mesaj vermeyi başardı.

Kermes ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydınkent Sahil Sitesi Yönetim Kurulu Sosyal İlişkiler Sorumlusu Avukat Sadet Ayhan, el emeği göz nuru eserlerin, giysilerin ve yiyeceklerin satışa sunulduğu kermesten gelen bütün gelirin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak geri döneceğini belirtti.

3 günlük yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirten Ayhan, vatandaşların kermese ilgisinin çok büyük olduğunun da altını çizdi.

Tekerlekli sandalyelerin siparişlerinin verildiğini dile getiren Ayhan, gelenekselleşen kermeslerinin de her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da devam ederek her bir ihtiyaç sahibine umut olacağını söyledi.

Ayhan gazetemize yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

”Yaklaşık 10 senedir kermesler düzenliyoruz. Bu senede bir kermes düzenledik. Kermesimiz 12 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başladı ve 14 Ağustos Çarşamba günü son buldu. Burada bulunan 3-4 masa yönetim kurulumuza ait, satış yapan masalar ise kiralık olarak hizmet veriyor. Bizim buradaki amacımız ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alabilmek. Şu anda 1 tekerlekli sandalyemizin sahibi belli. 3 yaşında bir çocuğumuz var ve çocuğumuz hiç yürüyemiyor ayrıca oksijen tüpüne bağlı yaşıyor, hiç dışarı çıkmamış. Ona alacağımız sandalye özellikli bir sandalye olacak. Oksijen tüpüne bağlı yaşadığından dolayı farklı aparatları da olacak. Onun dışında site sakinlerimizden 2 kişi 4 tekerlekli sandalye bağışında bulunacak. Bizlerde bu sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine hediye edeceğiz.

Buradaki çoğu ürün el emeği göz nuru ile hazırlanan ürünler, hazırlık süreçleri gerçekten uzun uğraş gerektiren ürünler. Her yıl sosyal etkinlikler kapsamında kermesler düzenleyerek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Artık kermeslerimiz geleneksel hale geldi. Daha önceki kermeslerimizde yetiştirme yurtlarına yardım ediyorduk. Daha sonraki yıllarda site personellerimizin üniversite çağındaki çocuklarına burs olarak yardımcı olduk. Bu sene de ihtiyaç sahibi çocuklarımıza tekerlekli sandalye vereceğiz. Her yapılan kermes hayırlı bir amaca yönelik. Seneye de kermesimiz elbet olacak.”

Dondurmacı, ”Bizler yardım ararken onlar bizi buldular”

Aydınkent Sahil Sitesi Yönetim Kurulu’nun sadece tekerlekli sandalye için çalışmalar yürütmediğini ve kendilerine de her zaman yardımcı olup destek çıktığını belirten Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, ”Şuanda bir kampanya başlatıldı Zeynep adında bir kız çocuğumuz var ona solunum cihazı alabilmek adına bir çalışma yürütülüyor. Bir başka çocuğumuz için bebek puseti gerekliydi çünkü solunum cihazı takılı olduğundan dolayı dışarı çıkarılamıyordu. Allah denk getirdi bizler yardım ararken onlar bizi buldular. Çünkü niyetler iyi olunca karşımıza güzel insanlar çıktı. Şimdi o bebeğimiz için engelli puseti alınacak ve solunum cihazı için ona özel bir aparatta yapılacak. Aydınkent Sahil Sitesi Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra hep beraber daha çok engelli vatandaşımıza yardımcı olacağız” dedi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran