Yalova'nın sevilen yazarlarından Ayla Koca'nın 4. kitabı 'Kıyam Zamanı' çıktı. Daha önce polisiye roman türünde 2 ve aşk türünde 1 kitap yazan Koca'nın 4. kitabının imza günü 9 Şubat'ta İstanbul CNR Kitap Fuarı'nda olacak.

 Tüm dostlarını fuara imza günü etkinliğine beklediğini söyleyen Koca, "Kayıp Ruh Yitik Beden, Kayıp Kurban ve Aşk Acıtır'dan sonra 'Kıyam Zamanı adlı romanımın çıkmasının heyecanı içerisindeyim. Destek veren herkese çok teşekkür ederim. Benim yazma hevesim hep vardı. Küçük yaştan itibaren yazıyordum. Daha sonra işler, çocuklar derken vakit ayırmaz olunca bırakmıştım. Bir gün rüyamda bir kitapçıya girdim. Rafta 'Kayıp Ruh Yitik Beden' duruyor. Elime alıyorum bakıyorum ki; yazarı benim heyecanla uyandım. O gün yazmaya başladım. Kayıp Ruh Yitik Beden ve Kayıp Kurban kitaplarımda maalesef toplumsal yaralarımızdan bahsettim. Kadına şiddet ve çocuk tecavüzleri toplumsal yaramız. Ne yaparsak yapalım azalmayıp; artıyor. Toplum olarak 'ne yapabiliriz' düşüncesini işlemek istedim. Bu olayların mağdurları hayata nasıl bakıyor, biz ne yapabiliriz noktasının sorgulanmasını istedim. Aşk Acıtır da ise aşktan, sevgiden ve aşk mücadelesinden bahsettim" dedi.

'Sağlık camiasına teşekkür ederim'

Gösterdikleri ilgiden dolayı sağlık camiasına da teşekkür eden Ayla Koca, "14 yıldır Yalova'da görev yapıyoruz. Burası küçük bir şehir. Sağ olsunlar oldukça ilgi görüyorum. Hemşire olduğum için sağlık camiası, eşimin mesleğinden dolayı emniyetten ve öğretmen dostlarım sayesinde bayağı ilgi var. Ben çalışmayı ve koşturmayı seviyorum. Hep te öyle oldu. Ama bir gün yetemediğimi fark edersem hiç düşünmeden her şeyi evlatlarım ve eşim için feda ederim. Yazarlık hevesi olan herkesin yazmaya teşvik edilmesi gerekiyor. Bu konuda gelen tüm mesajlara aynı cevabı veriyorum: Yazın ne olursa olsun. Mektup, şiir, hikaye yazın. Meşhur olmak için değil; gerçekten sevdiğiniz için yazın. Meşhur olmak için veya para kazanma hırsıyla yapılırsa hüsrana uğrarlar" dedi.