‘8 Kasım Azerbaycan Zafer Günü’, ‘9 Kasım Azerbaycan Bayrak Günü’ ve ‘10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümü’ için özel, Yalova’da eğitimini sürdüren Azerbaycanlı Öğrenciler Ankara'da iki önemli devlet adamının mezarlarına ziyarette bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade'nin mezarını ziyaret eden öğrenciler daha sonra Anıtkabir’e geçerek, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarını ziyaret ettiler.   

Azerbaycan'a kültür gezisi yapmayı hedefliyorlar

Yalova Iğdırlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (IĞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşat Artan ve yönetim kurulu üyeleri, organizasyonu düzenleyen Yüksek Lisans öğrencisi Zabit Mustafayev ve arkadaşlarını dualarla yolcu ederek, her daim her şekilde kardeş Azerbaycan'ın yanında olduklarını bildirdiler.

Bu tür organizasyonların iki kardeş ülkeyi daha fazla yakınlaştıracağını belirten Artan, Zengezur Koridorunun açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini, ilk fırsatta dernek üyeleri ve arzu edenlerle birlikte koridor üzerinden Azerbaycan'a kültür gezisi yapmayı planladıklarını belirtti.