Çınarcık ilçesine bağlı Adalet ve Kalkınma Partisi Koru Belde Başkanı Ersoy Baday, Koru Beldesinde 29 Ekim 2019 günü açılan, Koru Atatürk Kültür Merkezi’nin düşük bir bedel karşılığı ile kiralanmasını eleştirdi.

Baday, Koru Belediyesi’nin kasasından çıkan 1 Milyon 300 TL’ye yaptırıldığı iddia edilen Koru Atatürk Kültür Merkezi’nin aylık 5 Bin TL’ye kiralanmasını ise çok düşündürücü bulduğunu açıkladı.

AK Parti Koru Belde Teşkilat Başkanı Erol Kahraman ile beraber gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat ve Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz’ı Yalova Gazeteciler Cemiyeti merkez binasında ziyaret eden Ersoy Baday, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman’a eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü; ‘’Yalova ve Çınarcık da, 20 metrekare dükkanlar senelik 50 Bin TL’yi kiralanırken, Koru halkına hizmet diye 1 Milyon 300 TL harcadıktan sonra, bu salonu aylığı 5 Bin TL’ye bir organizasyon şirketine veriyorsunuz. Bize göre bu halka hizmet değildir. Halka hizmet, Çınarcık Belediyesi’nin, Çınaraltı Çay Bahçesini 3. şahıslara kiralamada bulunmayıp, belediyenin işletmesini sağlayarak vatandaşa çayı 1,5 TL’ye satması bir hizmettir. Belediyeler zarar da edebilir ama sonuçta vatandaşın vergileriyle ayakta duran kurumlardır. Koru Belediyesini kendi şirketiniz gibi yönetemezsin. Şirket işletmede para kazanırsınız, zengin olursun. Belediyeler zengin olma yerleri değildir. Belediye otobüslerinin yaptığı hizmetten zarar edebilirsin ama inşaat ruhsatlarından gelir temin etme durumun var. Sonuçta belediyeler hizmet için olmalı, vatandaşa yardımcı olmak zorunda.

‘’İhale anonsunu biz duymadık’’

‘’Koru Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nin İhale anonsunu biz duymadık, yapıldı mı onu da bilmiyoruz. Koru Belediyesinin resmi sitesinde kiralama ile ilgili bir bilgiye de hiç rastlamadık. Sadece Koru Belediyesi girişinde bu ilanın panoya asıldığı bilgisine sahibiz. Ben, Koru Belediye Başkanı olsam bunu her yere duyururdum. Kiralamanın daha yüksek bir rakama çıkması için çalışırdım. Biz bu tür kamuyu ait yerlerin kiralanmasına karşıyız. Koru Belediyesi bütçesiyle yapılan bir yatırım özel bir şirkete kiralanacak ise, bu iş hizmet olarak görmemeli. Kültür Merkezi için yer verirsiniz, yap-işlet-devret ile 20 yıllığına yaptırırsınız. Belediyenin de parası kasasında kalır.’’ Şeklinde konuşarak yapılan kiralamanın yanlış olduğunu söyledi.

‘’50 Bin TL’den daha fazla para girebilirdi’’

Baday, ‘’Koru Belediyesi, Kültür Merkezine 1 Milyon 300 TL’ye para harcadıysa, burayı Ahmet-Mehmet işletsin, buradan para kazansın hesabı olmamalıydı. Koru Belediyesinin kasasından bu para zaten çıkmış. Düğünlere verilecek kiralama ile Koru Belediyesi kasasına yılda 50 Bin TL’den daha fazla para girebilirdi.

‘’Ben bildim bileli orası okul arazisi’’

Baday; ‘’Ben bildim bileli orası okul arazisi. Rahmetli, bir önceki dönem Koru Belediye Başkanı Mustafa Tanrıkulu beldemizde 5 sene, bir diğer rahmetli Koru Belediye Başkanı Recep Başkan 10 sene belediye başkanlığı görevlerini yaptılar. Kamil Yaman Koru’ya Belediye Başkanı seçildikten sonra, bu alanı iki parsele böldü. Yarısını belediye hizmet arazisi yaptı, diğer yarısı boşta kaldı. Yarın, öbür gün bir vatandaş ‘ben buraya okul yapacağım’ derse nereden bulacaksınız böylesi bir yeri? Hazır okul arazisine, hiç olmayacak bir yere Kültür Merkezi Salonu yapıldı. Park alanı olmayan, araç girişi ve çıkışı bulunmayan bir Kültür Salonu olur mu?’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.