Bağatar, “17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan Marmara Depremi üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen bu büyük felaketi hafızalarımızdan silemedik” dedi.

Bağatar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “ Binlerce vatandaşımızın vefatına, yerleşim yerlerinin yıkılmasına neden olan bu felaket, milletimizin yüreğini yakan en büyük acıların başında gelmektedir” diye konuştu.

“Geçmişten ders almalıyız”

“Ülkemizin bir deprem kuşağında olması nedeniyle muhtemel olan depremlerde, doğa olayının afete dönüşmemesinin can ve mal kaybının en aza indirgenmesinin, eğitim ve bilimin esas alınmasından denetim ve kontrol mekanizmalarının aktif olarak işletildiğinden geçtiğini bizler hiçbir zaman unutmamalıyız.

Teknolojik gelişmelerle birlikte toplum olarak daha çok bilinçlenmeliyiz. Bizler sorumluluklarımızı yerine getirirken bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, geçmişten ders alarak bundan sonraki uygulamalarımızda asla taviz vermemeliyiz.

Bu vesile ile asrın felaketi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Rabbim böyle bir felaketi şehrimize ve ülkemize bir daha göstermesin.”