Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve 3. Göz Gazetesi İmtiyaz İrfan Aydın, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Etik Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Anadolu Ajansı Altınova Muhabiri Nevzat Samancı, Bağatar’ı AK Parti İl Başkanlığı’nda ziyaret ettiler.

  Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat ziyarette AK Parti İl Başkanlığı görevine AK Parti Genel Merkez tarafından atanan Muğlim Bağatar’a ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

  Polat konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Yıllardır sizinle bir dostluğumuz, arkadaşlığımız var. AK Parti Teşkilatı içerisinde; Milletvekilliği, İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı gibi bu vasıfları, gerçekten çok güzel temsil edebilecek bir duruşunuz, bir altyapınız var. Sizi AK Parti İl Başkanlığı koltuğunda da görmekten dolayı çok mutluyum. Allah utandırmasın diyor, sizi tebrik ediyorum” dedi. 

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İrfan Aydın çiçeği burnunda Yalova AK Parti İl Başkanı Bağatar’a soru yönelterek konuşmasına başladı.

Aydın, “Sayın Bağatar, sizin Başkanlık profiliniz nasıl olacak?  

  Aydın, “Sayın Bağatar, sizin Başkanlık profiliniz nasıl olacak? Yalova’da uyum olacak mı, illa AK Parti mi hizmet yaparsa, hizmettir, yoksa Yalova için kim olursa olsun, kim güzel fikir koyduysa destekleyecek misiniz? Bu uyumu yakalayabilecek misiniz?” şeklindeki sorusuna Başkan Bağatar; “Biz uzun yıllardır burada yaşayan bir aileyiz. Tabi ki ben iktidar ki AK Parti Yalova İl Başkanıyım. Ama ondan önce ben de sizler gibi burada yaşayan bir insanım. Tabi ki siyaset yapıyoruz. AK Parti’nin menfaatlerini, kendi teşkilatlarımızı düşünmek zorundayız. Ondan önce, insan olduğumuzu unutmadan, ayrıştırıcı olmamamız lazım. Ben bu görevimle Cumhurbaşkanımızı temsilen buradayım. Hepimizin Cumhurbaşkanı, hepimizin ülkesi, burada birleştirici olmak gerekir kanaatindeyim” şeklinde yanıtladı.

    Polat, ‘Cumhurbaşkanın, görüntü ve gürültü kirliliğine bakışını destekliyoruz’

YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat görüşme sonlanmadan şu konulara değindi; “Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde, görüntü ve gürültü kirliliği noktasında ki söylemi biz gazetecileri çok memnun etti. Araç giydirme ve el ilanına karşı olduğunu açıkladı.

   Bizlerde, özellikle anonsla yapılan propagandaya karşı oluğumuzu belirtmek isteriz. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Edoğan’ın aldığı bu kararı doğru buluyoruz. Yalova Gazeteciler Cemiyeti olarak, kayıt dışı, sosyal medya üzerinden habercilik yapanlarla beraber mücadele edelim istiyorum. Tetikçilik yapan yayınlar, meslek onur ve ilkelerimize ters davranan yayınları, AK Parti İl Yönetiminin muhatap olmamasını arzu ediyoruz.

31 Mart Mahalli Seçimler öncesi medya da yaşanan bu kirlenme, maalesef yasal boşluklardan kaynaklanmaktadır. Bu konuda AK Parti İl Başkanı olarak duyarlı olmanızı arzu ediyorum. Türkiye’de medyanın yeniden yapılanarak, belli kriterlerin hayata geçmesini arzuluyorum ” şeklinde konuştu. Haber: Samet Berat Bicup