AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Yalova Belediyesinde yaşananlar tabi ki çok üzücüdür. Ben basın toplantısında da söylemiştim. Yalova tarihinin şu ana kadar ki görülmüş en büyük yolsuzluktur bu. Bu güzel şehrin iyi şeylerle anılması gerekirken, böyle yolsuzluklarla, sıkıntılarla anılması hepimizi üzmüştür. Keşke olmasaydı diyoruz. Ama ben bunu seçim zamanında da söylemiştim. Belediyede bir başıboşluk, kötü bir yönetim vardı”

Başkan Bağatar eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü, “Eğer Vefa Salman diyorsa ‘Ben bilmeden, benim haberim yoktu. Belediyeyi soymuşlar, ’Kusura bakma sen beceriksizsin. Belediyeyi soydurduysan kusura bakma bu lafı hak ediyorsun. ‘Ben zaten biliyordum. Bu işlerde ses çıkaramıyordum’ diyorsan, o da başka bir ayıp yani. Onun hiç affedilir bir tarafı yok.

Yine söylüyorum, devletimize, resmi kurumlarımıza, devletin hangi kademesinde olursa olsun, yatırılan her kuruş devletin, milletin parasıdır, kutsaldır. Bugün yaşlı bir insan emekli maaşından para ayırıp gidiyorsa su parasını yatırıyorsa, çocuğuna ayakkabı alacağı parayla gidip doğalgazını, elektriğini yatırıyorsa, birileri zevk sefa içinde yaşayacak diye kimsenin parasını kimseye yedirtmeyiz.

Bağatar, ‘‘Yanlış gördüğüm şeyi affetmem’’

AK Partili belediyeymiş, CHP’li belediyeymiş, MHP’li belediyeymiş böyle bir ayrım yok. Kim olursa olsun, ben Yalova’da AK Parti İl Başkanı olduğum sürece hangi kurumda olduğunu hiç ayırmıyorum. Yanlış gördüğüm şeyi affetmem. Kamunun parası, vatandaşın parası kutsaldır. Hiç kimse bırakın el sürmeyi, yan gözle bile bakmayı düşünmesin” şeklinde konuştu.