Hayvan barınakları ile ilgili açıklama yapan Er, ‘Ortada 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yokken, Yalova Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, büyük bir barınak kurup, sokak hayvanları ve sorunlarıyla ilgilenmeye başlamıştı. Maalesef, bugün gelinen nokta, mevcut yasaya rağmen, o günlerin oldukça gerisine düşmüştür. Üstelik barınak yeri, çokça kamusal alanın başına gelen, ranta kurban edilerek, az sayıda ve yetersiz bir alana sıkıştırılmış, yeni bir barınak yapılacağı sözü de, geçen uzunca zamana rağmen, yerine getirilmemiştir.’ Dedi.

   İlgili birimin yetkililerin halen yürürlükte olan yasayı uygulamadıklarını, çeşitli bahanelerle şikâyetleri geçiştirdiklerini söyleyen Er, “Konu, defalarca Yalova Belediyesi’ne yazılı ve sözlü olarak aktarılmışsa da, olumsuzluklar giderilmemiş, durum değişmemiştir.

 Aksine, yasa uygulamalarla daha fazla hiçe sayılmakta, canlara zarar verilmektedir.

 Son olarak, sahipli bir köpeğin, Kaju’nun barınakta “kaybedilmesi” veya belirsiz bir akıbete uğramış olması, sabrımızın taşmasına neden olmuştur.

 Bütün bu durumların bir an önce düzeltilmesi talebimizi bu defa kamuoyuna açık olarak iletmek üzere, 4 Temmuz 2013 Perşembe günü saat 11.00’de Yalova Belediyesi’nin giriş kapısında olacağız.” şeklinde konuştu.