Bahçeli, aracından inerek partililerle kısa bir selamlaşmanın ardından, Çiftlikköy MHP İlçe Başkanlığı binasını, ziyaret etti.

     Yalova MHP İl Başkanı Hasan Topçular, Çiftlikköy MHP İlçe Başkanı Fatih Şahin, Çiftlikköy MHP İlçe Başkan Yardımcısı Rıfat Elbir ve MHP teşkilatı ile bir araya gelen Bahçeli, parti binasında partilerle sohbet etti.

     Yoğun yağmura rağmen Devlet Bahçeli’yi, partililer büyük bir coşkuyla karşıladı.

     Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen miting’e katılan Bahçeli, Çiftlikköy ilçesi hükümet konağı önünde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, ‘2014 Mahalli İdareler Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı’na’ katıldı.
      Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, açılış konuşmasını MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular yaptı.

      Topçular, ‘MHP’e, kazanacak bir kadro ile yerel seçimlere girecek. Halkın MHP'ye yoğun ilgi gösteriyor. MHP'e Yalova'da seçimin galibi olacak. Biz iktidarın tek alternatifi ve geleceğin iktidarı bir partiyiz’ dedi.

       MHP’liler tarafından alkışlar ve sloganlar eşliğinde, kürsüye gelen Bahçeli, Türkiye gündemine ilişkin konularda açıklama yaptı.

      Başbakan Erdoğan’ın, teröristlere şirinlik yaptığını, fakat gençlere kıdemli ve tecrübeli zalimler gibi davrandığını söyleyen Bahçeli, ‘Kim ki, düşüncelerini meşru sınırlar içerisinde dillendiriyorsa, sakıncalıdır. Kim hukuk dahilinde seslendiriyorsa, itirazlarını yapıyorsa, başı ezilmektedir. Başbakan Erdoğan tahammülsüzdür, hiddet dilli, yaralayıcı ve dışlayıcı üslubu kendisine rehber tayin etmiştir’ dedi.

     AK Parti hükümetinin, demokrasiyi anlamadığını söyleyen Bahçeli, ‘Başbakanın karşısında duranlar, çapulcudur, ayyaştır ve mutlaka haklarından gelinmelidir. Çünkü siyasi genetiğinde hoşgörü, saygı ve değişik fikirlere anlayış bulunmamaktadır’ dedi.

      Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, ‘Türk milletinin uyanışı bu seçimle olacaktır. İki haftayı geçen süredir taksim gezi parkında dumanlar tütmekte gaz bulutu yükselmektedir. Ağacı koruma yeşili koruma sahip çıkma meselesi birden bire büyük bir sosyal ve siyasal patlamaya dönmüştür. 10 yıl, 7 aydır ezilen, aşağılanan hafife alınan, ötekileştirilen gençlerimiz ve vatandaşlarımız AK Parti'ye karşı tepki sağanağı olup yağmışlardır’ dedi.

    İktidarın suçlu suçsuz ayrımına gitmeden yasa dışı örgütlerle, masum vatandaşları aynı kefeye koyarak saldırdığını ve sataştığını söyleyen Bahçeli, ‘Gaz bombaları gencecik bedenlerin üzerine atılmıştır. Tomalar hedef ayırmaksızın tazyikli su basmıştır. Türkiye sıradan ve sokakları alabora olmuş bir Orta Doğu ülkesine dönmüştür. Gece baskınları şafak operasyonları Taksim’i savaş alanına dönüşmüştür. Başbakanın dayatmaları Türkiye’nin imajını tamamen gölgelemiştir. Uluslar arası toplum açıklama üstüne açıklama yapmış olanları kınamıştır’ dedi.

       Taksim Gezi Parkı’nda yangının,  büyümeden söndürülmesi gerektiğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli, ‘Devri iktidar döneminde memnuniyetsizler, kitlesel muazzam artmıştır. Yeri gelmiş öğretmenlerimizi o oy, senin olsun diyerek küçümsemiş, yeri gelmiş şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi incitmiştir. Yeri gelmiş karşısındakilere çapulcu demiş. Yeri gelmiş ayyaş itamıyla kendisinden olmayanları zan ve töhmet altında bırakmıştır. Başbakan öfkeleri biriktirmiştir. Başbakan kızgınlıkları tetiklemiştir. AK Parti’li olmayan herkes başbakanın hışmına uğramıştır’ dedi.

    Taksim olaylarının arkasında faiz lobisi olduğunu söyleyen Bahçeli, ‘10 yıl 7 aydır sizin geliriniz kat kat azalmışken faizciler, tefeciler rant yiyiciler paraya para dememiştir. Peki bu faiz lobisinin beşiğini sallayan yediren, içiren, giydiren ve büyüten bir başbakan, nasıl oldu da, eski dostların, birden bire düşman saflarına çekildiğini, iddia etmiştir. Başbakan Erdoğan faizcileri, vurguncuları ve yağmacıları uzaklarda değil hemen yanı başında dizinin dibinde aramalıdır’ dedi.

      Çiftlikköylülerin ham ve hayal sözlere karnı tok olduğunu söyleyen Bahçeli, ‘Başbakana kanacak ve aldanacak kimse kalmamıştır. Dikkat ediniz, Gezi parkında olaylar başladıktan sonra, Başbakan Erdoğan, ne zaman konuşma yapmışsa,  borsa düşmüş, faiz ve döviz yükselmiştir. O halde faizcilere bu durumda bile hizmet eden kimdir’ dedi.

    Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’ye kara kış yaşattığını söyleyen Bahçeli, ‘Taksim Geziparkı bunun en son örneğidir. Nüfusun yüzde 13.3 20,18 ile 25 yaş grubudur. Yani toplam 10 milyon nüfusa sahipsin. Genç kardeşim gazla taşa oyalanma elindeki milli iradeyi gençlik iradesini demokrasi içerisinde sandığa götür. Bu AK Parti’ye vur gitsin. Başbakan Erdoğan, Tunus’tan geldiğinden beridir ağzından ne çıktığını kulağı duymadı. Hatta bir ara Türk baharının 3 Kasım 2002’de yaşandığını bile ileri sürmüştür. Başbakan Erdoğan herhalde, bu tespiti söylerken şuurunu kaybetmiştir. Türk’ü bitirmek için yıllardır mesai harcayan, Türk milletini dahi kabullenemeyen birisinin, Türk baharı demesi komedidir. Hezeyandır, kuru laf kabalığıdır. 3 Kasım 2002’de eğer bir bahar yaşanmışsa bunun adı BOP’tur. Kandil’dir. Peşmergedir, PKK’dır. Başbakan ve hükümeti, şiddete son vermelidir. Türk gençliğini anlamalıdır. Masum vatandaşlarımızın ve gençlerimizin arasına sızan terör gruplarına, illegal örgütlere de fırsat verilmemelidir. Demokrasi her şeyin başıdır. Çare demokrasi, çıkış demokrasidedir’ dedi.

   AK Parti’nin, ülkeyi daha fazla germemesi ve gerilimi tırmandırmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, ‘Önüne gelenle konuşan Barzani’ye ve İmralı canisine sevgi gösterisinde bulunan gençlerimizi,  kucaklamalı ve onların nefret objesi olmaktan kurtulmaya çalışmalıdır. Kendisinin görüştüğü sözde Geziparkı heyeti de, bir AK Parti, imali ve tertibi olup gençlerimizi temsilden tamamen uzaktır. AK Parti’nin ampulünü söndür. Sen buna layıksın. Sen bugün ki yaşınla, 2023 yılının üniversite öğretim üyesi, iş adamı, bürokrat, esnaf, çiftçi meslek grubu ve siyasetçisi olacaksın. Dört çapulcu diye adını koydurma’ dedi.

        Gençlere seslenen Bahçeli, ‘Türk gençliğinin aziz evlatları annenizi babanızı üzmeyin, yeniden bir mağduriyet ve mahkumiyet yaşamayın ve hayatınızı tehlikeye atmayın. Ülkücülerle milliyetçilerle kucaklaşın sokaklarda değil hür meydanlarda bulunun’ dedi.

     AK Parti’nin tükendiğini, inişte ve bitişe yaklaştığını söyleyen Bahçeli, ‘İktidar yakında, demokratik yollarla gidecektir’ dedi.

         MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının ardından, ‘2014 Mahalli İdareler Seçimleri Aday tanıtımında, Çiftlikköy İlçesi Belediye Başkan adayı Rıfat Elbir, Armutlu İlçesi Belediye Başkan Adayı Atalay beştaş, Esenköy Beldesi Belediye Başkan Adayı Celal Tümer ve Teşvikiye Belediye Başkan Adayı Fikret Öztürk Belediye Başkanlığına aday gösterdiğini Yalova kamuoyuna duyurdu.

     MHP Genel Başkanı Bahçeli aday tanıtımının ardından, saat 20.00’de Thermalium Otel’de, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları ile yemekli toplantı ile bir araya geldi.

Haber Foto: Gamze Yüksel