Yalova Valiliği’nde yapılan İl Değerlendirme Toplantısı sonrasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yalova’da yapılacak projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehirlerin problemlerini çözme adına gayretler gösterdiklerini ve bunun için ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, “Yalova’yı çevre ve şehircilik yatırımları ile geleceğe taşıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamalarda öne çıkan kararlar şu şekilde;

Millet Bahçesi 2021 sonunda açılacak

Yeşil Yalova’yı daha da yeşil yapmak için Gazi Osman Paşa Mahallemizde 113 dönümlük alanda TOKİ başkanlığımız eliyle bir Millet Bahçesi yapacağız. Millet Bahçemizi 2021 sonunda hizmete açacağız.

Valilik ve Belediye binalarının yerleri değişecek

“Yalova Valilik ve Belediye binalarımızı, stadyumun yanındaki alana taşıyarak burayı içinde sadece çınarların yer aldığı bir meydan olarak şehre kazandıracağız. 15 m2’lik meydan projemizin altında kuracağımız kapalı otopark ile şehrimizin otopark ve trafik sorununu çözeceğiz.”

Kira yardımı yapılacak

“Yalova Merkez Mahallesi’nde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda örnek bir kentsel dönüşüm projesi başlatacağız. Vatandaşlarımıza kira yardımı başta olmak üzere, harç muafiyeti gibi tüm yardımlardan faydalandıracağız.”

Kentsel dönüşüm projesi başlatılacak

“Merkez Bağlarbaşı Mahallemizde yaklaşık 587 hak sahibinin bulunduğu 10 hektarlık alanda TOKİ Başkanlığımız eliyle kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz.”

“100 Bin Sosyal Konut Projemiz kapsamında Kazımiye Mahallemizde 300 konut inşa edeceğiz Konutlarımızın kura çekimleri 18 Haziran’da gerçekleşecek.”

Çalışmalara tam destek verilecek

“Yapımı devam eden 400 yataklı devlet hastanemizin çevresindeki yok, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yapımı noktasında belediyemize gerekli tüm desteği vereceğiz.”

Çiftlikköy sahili baştanbaşa düzenlenecek

“Çiftlikköy ve Yalova Üniversitesi arasında 20 km’lik bisiklet yolu yapacağız.

Çiftlikköy Sahilini baştanbaşa düzenleyerek, içinde bisiklet ve yürüyüş yollarının yer alacağı projeyi belediyemiz ile birlikte yürüteceğiz.”

“Termal ilçemize değer katacak “ekoköy” ve “meydanpark” projelerinde belediyemize destek olacağız.” şeklinde konuştu.