Sefine Tersanesi'nde basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından konuşan Bakan Özlü, Türk gemi sanayinin tersaneleriyle ciddi mesafeler kaydettiğini dile getirdi. Bakan Özlü, " Envanterde bulunan yaşlı kosterlerin yenilenmesine ilişkin bir çalışma. Bu çalışmanın ilk toplantısını burada yaptık. İnşallah gelecek günlerde bunun finans ve iş modelini ortaya çıkaracağız" dedi.

Bir basın mensubunun, "Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın savaş gemileriyle ilgili bir çağrısı vardı. Toplantıda bu konu konuşuldu mu?" sorusuna cevaben Bakan Özlü, "Burada askeri gemileri konuşmadık. Askeri gemilerin konuşulacağı yer icra komitesi toplantısıdır. Burada daha çok sivil amaçlı, ticari gemileri konuştuk. Genel itibarıyla çok olumlu bir izlenim elde ettik. Türk gemi sanayii, geçen dönemlerde yan sanayisiyle, tersaneleriyle ciddi mesafeler kat etti. İnşallah bundan sonra yeni bir hamle yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Özlü, tersane ziyaretinde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun tarafından karşılandı. Yöresel kıyafetler giyen kız çocukları tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Özlü'ye, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, bölgedeki kuşları ağırlayan Hersek Lagünü'ndeki flamingolardan oluşan bir tablo hediye etti.