Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü önünde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Alkış, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer tarafından karşılanana Bakan Özlü’ye AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melehat Yalçın tarafından çiçek takdim edildi.

Buradaki karşılamanın ardından Bakan Özlü, Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen Siyaset Akademisi programına katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, 2008’den beri siyasetin kurumsal çatısı olan AK Parti Siyaset Akademisi’nin Türkiye siyasetine önemli değerler kazandıran bir okul olduğunu söyledi.

-‘İlmek ilmek ördüğümüz büyük Türkiye hedefinde, yeni sistemle, çok önemli bir adım atmış olacağız”

Özlü, “Uyguladığımız politikalar ve gösterdiğimiz siyasi duruş ile, 16 yıldır Türkiye’yi istikrar ve güvenle büyüyen bir ülke haline getirdik. AK Parti iktidarı olarak; geleceğin Türkiye’si projeksiyonunu belirledik, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi koyduk. Türkiye’nin hak ettiği güçlü pozisyonu alması için, hem kronikleşmiş yapısal sorunları çözdük, hem de geleceğimizi adım adım kurguladık. İşte bu hedefe koşarken, mevcut sistemin Türkiye’yi daha fazla taşıyamayacağını gördük ve yola daha hızlı devam etmek için, sistem değişikliği teklifini milletimizin önüne koyduk. Milletimiz;  AK Parti kurulduğu günden bu yana her seçimde yaptığı gibi, yine bize güvendi ve referandumda yeni sistem için evet dedi. Şimdi, 2017’deki referandum ile başlayan sürecin sonuna yaklaşıyoruz. Milletimiz, referandumda Türkiye’nin tarihi dönüşümü için evet demişti. İşte bu tarihi dönüşüm, iki ay sonra gerçekleşecek. AK Parti iktidarı ile büyük hedeflere kilitlediğimiz Türkiye; seçimlerden sonra o hedeflere çok daha hızlı koşmaya başlayacak. 16 yıllık iktidarımızda ilmek ilmek ördüğümüz büyük Türkiye hedefinde, yeni sistemle, çok önemli bir adım atmış olacağız.

-“ Asla uzlaşmaz denen partilerin can ciğer kuzu sarması”

Konuşmasında CHP’li Milletvekillerinin İYİ Parti’ye geçiş sürecine de değinen Özlü, “Son günlerde yaşananları hepiniz izliyor, görüyorsunuz. Muhalefetin olmaz deneni oldurmaya çalışması… Güneş Motel benzeri operasyonların tekrar sahneye konması… Asla uzlaşmaz denen partilerin can ciğer kuzu sarması olması… Tüm bunlar; asla tesadüf, asla siyasetin olağan akışında olabilecek, rutin gelişmeler değil. O yüzden; kendilerini inkâr etmeyi de, siyasi etiği gömmeyi de önemsemiyorlar. Ama her zaman olduğu gibi bu kez de; milletin bağrından, gönlünden kopup gelen siyasi hareket, gizli görüşmelerde, masa başında talimatlarla gelen siyasi planları ezip geçecek.”

Özlü, “Bizim ne ajandamız gizli, ne de adayımız. İlk günden beri ne yaptığımız da ortada, ne yapacağımız da. İlk günden beri adayımız da belli, liderimiz de. Gerçek liderler siparişle, pazarlıklarla, gizli kapaklı görüşmelerle, hesapla kitapla ortaya çıkmaz. Gerçek lider halkın arasından doğar, oradan yükselir ve halkın gönlünde yerini alır. İşte bu seçimler; bir anlamda samimilikle yapaylığın, doğal süreçle masa başı mühendislik hesaplarının da hesaplaşması olacak. Sonuçtan endişemiz yok. Çünkü 16 yıllık iktidarımız, bizim yüz akımız, en büyük siyasi vaadimizdir. 16 yıldır ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır. Ekonomide, bilimde, teknolojide, sanayide nasıl bir ivme yakaladığımız rakamlarla meydandadır. Onca saldırı, onca ihanet, onca kumpasa rağmen; yolumuzdan milim dönmeden hedefimize yürüdük. Tek bir derdimiz vardı; Türkiye’yi bölgesel lider, küresel oyuncu büyük ve güçlü bir ülke yapmak.” İfadelerini kullandı.

Bakan Özlü’ye konuşmasının ardından Milletvekili Demirel ve İl Başkan Yardımcısı Alkış ve İl Yönetim Kurulu üyesi Nilüfer Çelik tarafından çeşitli hediyeler verildi. Bakan Özlü buradaki programın ardından ilden ayrıldı.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER