Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk önce Yalova Valiliğini ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u; Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, kurum ve kuruluş müdürler karşıladı.

  Programı kapsamında, Kardelen Ortaokulu’nu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfları gezerek, öğrencilerin çalışmalarını izledi. Sınıfları gezerken, koridorda karşılaştığı öğrencilerle de sohbet etmeyi ihmal etmediği gözlemlenen Bakan Selçuk, Kardelen Ortaokulu’nu beğendiğini ifade ederek Vali Muammer Erol’a bütün okulların böyle olmasını istediğini ifade etti.

  Bakan Selçuk, milletvekilleri, hayırseverler, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde bir araya geldi. Vali Muammer Erol, “Bugün burada çok sınırlı bir topluluk olarak bir aradayız. Yalovalı iş adamaları, hayırseverler ve STK Temsilcileri arkadaşlarımız ile buradayız. Bir vesile, zatı alileri ile iştirakiyle Spor Lisesi yapımı konusunda bir protokol imzalayacağız. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakan Selçuk, ‘Yalova, New York’a göre nerede?’

  Bakan Selçuk, “Gerek hayırseverlerimizin, gerek iş dünyası temsilcilerimizin burada olması şehir olarak bütünleşme ve ortak bir fotoğraf manası taşıyor.

  Biz, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün illerimizi ziyaret edip, bu illerimizin eğitimsel fotoğraflarını çekip, ilimizdeki eğitimin kalitesini uluslar arası standartlarda kontrol edip, hemen arkasından bir yol haritası ortaya koymak ve şehrimizin daha yüksek bir mesafe alması için ne yapılabilir, eğitimle ilgili eksiklikler aksaklıklar nelerdir, güçlü yönlerimiz nelerdir, yakın mesafelerdeki büyükşehirlerimize yönelik olarak ayrı bir merkez oluşturarak, çocuklarımızın Yalova’da eğitim arzusunu nasıl güçlendiririz, eğitimi kalite olarak ileriye götürdüğümüzde ekonomimizi nasıl güçlendirebiliriz, Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde eğitim sistemimizin uluslar arası alanda bir mukayese zemini üzerinde daha da gelişmesi için ne tür tedbirler alınabilir diyerek bir vizyon dokümanı ortaya koyuyoruz.    Türkiye ay ay, yıl yıl ne zaman, neyi, nasıl yapacağını, niçin yapacağını, çok net biçimde ortaya koydu. İlk proje dahilinde bir projeksiyon bakışıyla, Türkiye’nin gelişmesine yönelik olarak tüm tedbirleri alamaya devam ediyoruz. Bunu yaparken de mutlak suretle bilimin, aklın gücünü kullanıyoruz. Çünkü bu olmadığında sadece iyi niyetle, ya da bazı temennilerle eğitim sisteminin dönüşmesi mümkün değil. Bunun dünya çapındaki yolu bilimden geçiyor, akıldan geçiyor. Çeşitli stratejileri uygulamaktan geçiyor. Türkiye inşallah kendi gücüyle, toplumun gücüyle, hayırseverlerin gücüyle eğitimde kalitesini çok yükseğe getirecek.   

   Hayırseverlik Türkiye’de maalesef çok net anlaşılmıyor. Herkesin parası olabilir. Herkesin bütçesi olabilir ama herkes hayır yapamaz. Bu nasip işidir, kısmet işidir, gönül işidir. Bu yüzden şu ana kadar Yalova’mızda eğitim sisteminin kalitesi için katkı da bulunan bütün hayırseverlerimize husulsen teşekkür ediyorum. Türk milleti adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bir tuğla koyan kişinin muhakkak suretle iltifata tabi olması lazım. Marifet iltifata tabidir. Elbette iltifat edeceğiz, iltifatımızı eksik bırakmayacağız. Bunun ötesinde bir şey var; iltifat beklemeksizin iltifata tabi olmak. Eğer bir kişi iltifat etsinler diye iyilik yapıyorsa, o bir derecedir, o bir makamdır. İltifat beklemeksizin marifete tabi ise o zaman daha büyük bir derecedir. Ben hayırseverliği böyle görüyorum” dedi.

Bakan Selçuk, ‘Yalova, büyük mesafeler alabilecek potansiyele sahip’

   Bakan Selçuk, “Milletin çocukları için bir eser ortaya koyuyorlar, bunlar az olabilir, çok olabilir hiç önemli değil. Hepsinin ayrı bir katkısı var. Ben tekrar Türk milleti adına hepsine teşekkür ediyorum. Burada Yalova’nın gücünü birleştirmek, sanayisini, ticaretini, eğitimini, sivil toplum kuruluşlarını, uluslar arası bağlantılarla hepsini bir araya getirip bir sinerji oluşturmak ve buradan daha büyük bir başarı çıkarmak için her şeye hazır burada. Yalova çok daha büyük mesafeler alabilecek potansiyele sahip. Burayı sadece bir kent gibi düşünmek değil, burayı çok özel, dünya çapında tanınan Türkiye’ye öncülük eden bir yer haline getirmek mümkün. Bu nasıl olur, insan kalitesi ve eğitimle olur. Dolayısıyla eğitim konusunda da genel olarak olumlu bir tablo var Yalova’da. Fakat benim için bu çok olumlu değil, çünkü Yalova Türkiye’nin başka şehirlerine göre iyi olabilir. Benim için Yalova New York’a göre nerede? Paris’e göre nerede? Benim ölçüm bu. Türkiye, küresel rekabet içerisinde olması gereken bir ülke. Yoksa kendi kendimizle yarışarak bir yere varmamız mümkün değil. Ben bu yarışta hep beraber çocuklarımızın geleceği için emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırseverlere, teşekkür belgesi takdim edildi

   Hayırseverlere, Yalova’ya, eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Tersane Girişimcileri Birliği adına Orhan Gülçek’e, Günel Koçal’a, Hüseyin Alkaş adına oğlu Erdal Alkaş’a ve Rahmi Tokay’a teşekkür belgesi takdim edildi.

   Hayırsever iş adamı Orbay Sabri Tuna ile yaptıracağı Spor Lisesi protokolü imzalanması sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

  ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’ programı Altan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 19.30’da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Yalova’dan ayrılması ile program son buldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter