Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB ve Yalova Gemi İhtisas OSB ortak basın bildirisi yayınladı. İki OSB yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere; Yalova Avrasya Giyim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin birleşmesi ve bu sayede daha güçlü ve sanayiciye daha faydalı olacağı düşünülen bir yapıyla faaliyetlerine devam etmeleri konusu gündemdedir.

OSB’lerin birleşmesi konusunda, çok kıymetli Yalovalı hemşerilerimizin kaygılarını gidermek ve doğruların bilinmesini sağlamak adına, konuya açıklık getirilmesi gerekmiştir.  

İki OSB'nin birleşmesi neticesinde; ortak tesislerin ve enerji kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması, aynı zamanda da OSB’lerin en kısa sürede hayata geçerek üretimleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamaları ve gerçekleşecek yatırımlar ile de Yalova İlimizin nitelikli istihdam taleplerinin karşılanması hedeflenmiştir.

Yalova İli için faydalı olacak en doğru kararın alınması ve yerelin hassasiyetlerini dikkate almak adına, OSB'lerin kurucu ortağı olan İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odasının bu birleşme konusundaki görüşleri talep edilmiştir. Her iki kurucu ortağımızın da bu konuda aldıkları kararlar neticesinde; yeni bir birleşme yöntemi çalışmalarına başlanmıştır.

Gelinen son noktada; Yalova kamuoyunun ve Kurucu ortaklarımızın "Karma OSB" konusundaki hassasiyetlerini de dikkate alarak, iki OSB'nin sadece kendi ihtisas alanlarıyla sınırlı olacağı "gemi" ve "giyim" sektöründe faaliyet göstermek üzere yeni bir “İHTİSAS OSB” çatısı altında birleştirilmesinin mümkün olduğu görüşü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan yazılı olarak alınmıştır.

‘‘Yalova Avrasya Giyim ve Gemi İhtisas OSB” çatısı altında OSB’leri birleştirme işlemlerimize, Yalova kamuoyunun çevre dostu, yeşil ve yüksek teknolojili sanayi taleplerini göz önünde bulunduracak şekilde yeniden başlanmış olup, yatırımlarımıza bu çerçevede devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.