Büşra Tokalak; “İlimiz Merkez Postane arkası dere kenarında 2013 yılından bu yana Ayla Balık, Tokalak77 Balık Ekmek, Balıkçı Pekcan, Çom Balık Evi ve Balıkçı Hasan olarak faaliyet göstermekteyiz. Hakkımızda bu alanları tahliye etmemiz gerektiğine ilişkin yapılan tebligatlar karşısında, bizim dışımızda gelişen haberler sonrası, sessizliğimizi bozup kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu basın açıklamasını yapmaktayız.” dedi.

“Bizler ‘işgalci’ kelimesini asla kabul etmeyen, kimliği gerçek anlamda Yalovalı olan kişileriz”

Tokalak; “Öncelikle belirtmek isteriz ki, burada bulunan tekne sahiplerinin babadan ve hatta atadan beri mesleği balıkçılıktır. Ve yine hemen hemen her birimiz üniversite mezunu olup, ekmeğini denizden çıkarmak için didinen insanlarız ve onların çocuklarıyız. Bizler zamanında Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova Milli Emlak Müdürlüğü, Yalova Liman Başkanlığı, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde faaliyete başladık. Bizler kamuoyunun bazı sosyal medya hesaplarında yazıp çizildiği gibi gecekondu modelinde değil; devlet hazine yerlerinin bedeli üstünden ecrimisil ödeyen; esnaf odalarına kayıtlı; vergi ödeyen; SSK-SGK, Bağ-Kur primlerini ödeyen, zaman zaman her esnafın yaşadığı gibi bu kurumlara borçlanıp yapılandırmaya giden; istihdam sağlayan; her türlü sağlık hijyen, maliye denetimlerine tabi olan ve hepsinden uygunluk derecesini 6 yıldır sürdüren; uluslararası kimliği Yüzer Lokanta ruhsatı olan işletmeleriz. Bizler “işgalci” kelimesini asla kabul etmeyen, kimliği gerçek anlamda Yalovalı olan kişileriz. Biz balığın kasasını 400 liraya da alsak, 100 liraya da alsak, aynı fiyata satarız. Biz, “Açım” diye kapımıza geleni sormadan doyurur yollarız. İlimiz ve çevresinden gelen yerli- yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayıp, şehrimizin güzelliklerini anlatıp, tekrar buradan geçerken şehrimize uğramadan bırakmayız.”

“Halkımıza 6 yıldır pişmiş ve ucuz balık ulaştırıyor olmaktan gurur duyuyoruz”

Büşra Tokalak, açıklamasının devamında; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 Nisan ayı başlarında yayınlattığı genelgede de belirtildiği gibi; fast-food kültürünün yerine balık tüketim alışkanlığını kazandırmış olduğumuz yüzlerce çocuk, yüzlerce genç ve hatta bizlerle birlikte ilk defa balık tüketmeye başlamış yüzlerce yetişkin görebiliriz. Halkımıza 6 yıldır pişmiş ve ucuz balık ulaştırıyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu zamana kadar hakkımızda çıkan hiçbir habere yorum dahi yapmamış bulunmaktayız. Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol, Yalova AK Parti İl Başkanımız Sayın Muğlim Bağatar, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Milli Emlak Müdürümüz Sayın Ümit Yılmaz, Yalova Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekilimiz ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Büyükgümüş ile ayrı ayrı yaptığımız toplantı ve görüşmeler sonrasında ekmeğimizin ve emeğimizin yanında olduklarını, bulunduğumuz alanlarda çeşitli iyileştirmeler ve düzenlemeler yaparak faaliyet göstermeye devam edeceğimizin hala umudundayız.” diyerek sözlerine devam etti.

“Gelişecek her türlü süreci sizlerle artık paylaşacağımızı belirtmek isteriz”

Tokalak; “Kaygı ve üzüntümüzün, kamuoyu tarafından benimsenip sahip çıkılması bizler için en büyük onur olmuştur. Şehrimizin simgesi haline gelmiş balık-ekmek dükkanlarımızın; iyileştirme ve düzenleme veyahut da örnek olarak; eski Kartal Feribot İskelesi gibi bir alanda faaliyetine devam etmesi gibi, gelişecek her türlü süreci sizlerle artık paylaşacağımızı belirtmek isteriz.”

“Balığıma Dokunma, Ekmeğimle Oynama!”

Büşra Tokalak; “Tüm bu süreçte de yanımızda var olan, uzaktan da olsa yanımızda olduğunu gösteren tüm misafirlerimiz, dostlarımız, tüzel ve özel kimlikleriyle desteğiniz gösteren tüm büyüklerimiz, siz değerli basın mensubu arkadaşlarım; kuru pantolon ile balık tutulmaz. Balığıma Dokunma, Ekmeğimle Oynama!” diyerek sözlerine son verdi.

Basın toplantısına katılan grup tarafından hep bir ağızdan söylenen; “Balığıma Dokunma, Ekmeğimle Oynama!” sloganları eşliğinde toplantı son buldu.