Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen Su Ürünleri Av Sezonu açılış programına AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Sekreteri Selim Karahan, Armutlu Kaymakamı Abdülselam Öztürk, Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya, Kapaklı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Hakkı Ergül ile Balıkçılar katıldı.

Kapaklı Köyü Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakkı Ergül köylerine kazandırılan balıkçı barınağı için emeği geçenlere teşekkür etti.

Suat Parıldar programda yaptığı konuşmada Yalova'nın Marmara Denizi'nin güneyinde 125 kilometre kıyı şeridi olan önemli bir denizsel üretim alanına sahip olduğunu ve Balıkçılık sektörü konusunda kentte önemli gelişmeler yaşadığını ifade ederek; "Yalova'da 160 adet balıkçı teknesi bulunmakta olup bu teknelerin 134 adedi 12 metrenin altında, geri kalan 26 adedi ise 12 metrenin üzerindeki teknelerdir. Avcılık sezonunda bu teknelere ilaveten Kocaeli, İstanbul, Balıkesir ve Bursa illeriyle birlikte Karadeniz filosuna dahil balıkçı tekneleri de eklenmek kaydıyla avcılık faaliyetleri kıyılarımızda gerçekleşmektedir. 266 adet ticari balıkçımız bulunan Yalova'mızda 873 kişi de amatör balıkçı belgesine sahiptir. 2018 yılında 13 bin 500 ton bir ürün elde edilmiş olup 45 milyon 250 bin TL'ye yakın ekonomik bir değer sağlanmıştır. Burada belirtmeliyim ki ilimizde avcılıktan elde edilen gelirin de yüzde 90'nı Kapaklı Köyü balıkçılarımız, yani sizler tarafından gerçekleştirilmektir" dedi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de yaptığı konuşmada, Kapaklı Köyü'nde yapımı tamamlanan balıkçı barınağının bu av sezonu itibariyle kullanılmaya başlandığı dile getirerek Kapaklı Köyü'nde yapılan yatırımın önemine değindi. Büyükgümüş, "Bu sezon açılışı itibariyle limanımız devreye giriyor. 65 milyon liralık bir yatırımla, Güney Marmara'nın en büyük balıkçı limanı burası. Aynı zamanda tek niteliği bu değil. Ana mendireğinde kullanılan teknolojiyle çift taraflı yanaşma imkânı vermesi hasebiyle de Türkiye'de örnek ilk uygulanan teknoloji. Burada Kapaklı'ya, Armutlu'ya, Yalova'ya ve tüm bölgemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Büyükgümüş, balıkçı barınağının Kapaklı Köyündeki balıkçılığı daha ileri noktalara taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Armutlu Kaymakamı Abdülselam Öztürk de av sezonunun hayırlı olmasını dileyerek, "Bu gece saat 12'den itibaren av yasakları bitiyor ve sizler denize açılacaksınız. Sizlere hayırlı bol kazançlar diliyorum. İnşallah ağlarınız her zaman dolu olur. Bugün bitecek olan av yasağıyla da denize çıkacaksınız. İnşallah çıkmış olduğunuz bu avlarda her zaman dolu gelirsiniz." dedi.

Ardından protokol üyeleri Kapaklı Balıkçı Barınağı'nı gezerek burada bulanan balıkçılara yeni açılan av sezonunda bol kazançlar dileyerek balıkçıları selamladılar.