Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de, Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin yazılı bir açıklama yapan Becan "Askerimiz savaş için değil; barış için Fırat'ın doğusuna gitti. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak devletimizin ve ordumuzun yanında, her zaman tam destek vermeye hazırız." Dedi.

Açıklamasının devamında Becan; “ Ülkemizin varlığını ve huzurunu bozan en büyük sorunlardan olan terör konusunda ordumuz, kararlı bir şekilde güvenli bölge oluşturmak için şanlı bir harekat başlatmıştır. Askerimiz bölgeye sadece Türklere değil Kürt, Arap, Türkmen ve tüm Suriye'ye barış ve huzuru tesis etmek için gitti. Barış Pınarı Harekâtı ülkemiz ve milletimize kurulmaya çalışılan oyunların bozulması, bölgeye barış ve güvenliğin getirilmesi için başlatıldı.”

Becan; “Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyanın toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket ettiğini ifade eden Başkan Becan, Ülkemizin güney sınırında, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz. Ülke topraklarımızda ve sınırlarımızın yanı başında güvenliğimizi sağlamak, milletimize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, barış ve huzuru sağlamak için ordumuz her türlü mücadeleyi göğüsleyecek güçtedir. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak Barış Pınarı Harekatı’nda şanlı ordumuzun daima destekçisi ve yanındayız. Kalbimiz ve dualarımız her zaman ülkesi için mücadeleden kaçınmayan kahraman Mehmetçiğimizledir.Allah ordumuzu muvaffak eğlesin. Bu harekâtta görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi Allah korusun.” Dedi.