Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende Merve Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Nahide Çölbay açılış konuşması yaparak öğrencileri ve katkıda bulunanları tebrik etti. Çölbay, kursun 6 hafta sürdüğünü belirtti.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise yapmış olduğu konuşmada; “Dernek yöneticilerine çalışmalarından, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim yapmış olduğumuz sadece teşvik. Başarılı olan çocuklarımızı motive ediyoruz. Çalışmanın toplumumuza faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise; “Yaptığınız çalışmalar hayra, geleceğe, dünya ve ahret yaşamına yönelik faaliyetler. O yüzden sizleri tebrik ediyorum. İyi bir evlat yetiştirebilirsek gönlümüz rahat etmiş olur. O bakımdan çocuklarımız bizim için çok önemli. Onlara kuran eğitimi vermek ise çok çok önemli... Onların eğitimine katkıda bulunmak için Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğreten seçmeli dersler başladı. Çocuklarımıza bu tercih konusunda herkes yardımcı olmalı.” şeklinde konuştu.

Daha sonra başarılı öğrencilere bisiklet dağıtımı yapıldı. Etkinlikler, öğrencilerin tiyatro gösterisiyle devam etti.