Başbakan Erdoğan’a, “23 Nisan Başbakanı mısın..?” diyen İnce; “ODTÜ’ne 5 bin polisle gittin. Sonrada mağduriyet edebiyatı yapıyorsun.

Evinde, ofisinde böcek bulundu diye milleti kandırmaya çalışıyorsun. Sen 23 Nisan Başbakanı mısın ?

Sen kendini koruyamıyorsan? Bu milleti nasıl koruyacaksınız?

Bizimde güvenliğimiz sana emanet. Kendi güvenliğini sağlayamayan birisi vatandaşın güvenliğini nasıl sağlayacak?” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, Özel Yetkili Mahkemeler eliyle, Türkiye’yi bir korku imparatorluğuna çevirdiğini söyleyen İnce; "Türkiye'yi bir korku imparatorluğuna çevirdiler. Türkiye’de herkes telefonlarının dinlendiğinden kuşkulanıyor. Siyasetçi kuşkulanıyor, iş adamı kuşkulanıyor, milletvekili kuşkulanıyor, hakim savcı kuşkulanıyor, esnaf kuşkulanıyor, Yalova'daki bir pazarcı kuşkulanıyor.

Sahte isimler verilerek, isimler karartılıp numaralar verilerek, dinleme kararları alındı bu ülkede... 

Özel Yetkili Mahkemeler yaptı bunları...

AK Parti'nin mahkemeleri yaptı bunları. Hukuka aykırı dinlemeler yayınlandı. Telefon dinlemeleri artık bu ülkede rezil bir konuma ulaştı. Haberleşme hürriyeti yok, özel hayatın gizliliği yok" şeklinde konuştu.

 

"ODTÜ'YE 500 PUANLA GİRİLİR, 5000 POLİSLE DEĞİL"

ODTÜ’de yaşanan olaylarıyla ilgili soruları yanıtlayan İnce, "ODTÜ'lü çocukları kutluyorum. Onlar devrimin ve direnişin üniversite öğrencileri olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daha önce söylediğim gibi, ODTÜ'ye 500 puanla girilir, 5000 polisle girilmez. Bu ülkenin gençleri, bilim insanları ve sanatçıları susmamalıdır. ODTÜ’lü gençler buna öncülük yapmışlardır, kendilerini kutluyorum." Diye konuştu.

 

SOKAKTAKİ PAZARCI BİLE DİNLENİLİYOR”

Türkiye’de herkesin dinlenildiğini belirten İnce; ”Türkiye'de herkes telefonlarının dinlendiğinden şüpheleniyor. Siyasetçi, işadamı, milletvekili, hakim, savcı, esnaf kuşkulanıyor.

 Yalova'daki bir pazarcı kuşkulanıyor. Bir pazarcı kadın bana telefon açtı, 'Görüşmem lazım sizinle' dedi. Dedim 'abla ben çıktım şimdi, ofisten köye gidiyorum. Söyle telefonda benim ile konuşacaksan ' dedim. ‘Yok telefonda söyleyemem, dinleniyor” şeklinde konuştu.

Haber- Foto:Halil Fidan