Başbuğ Alparslan Türkeş ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimleri Yalova’da bir kez daha ölümsüzleşti.

Yalova Ülkü Ocakları’nın girişim ve başvurularıyla başlayan sürecin sonunda Valiliğimizin önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ‘na çıkan, eski adı ile Rıhtım Caddesi’ne Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi, Dere ve Adnan Menderes Mahalllelerini birbirine bağlayan köprüye de Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Köprüsü adı verilerek tasarımı Ülkü Ocakları İl Yönetimi tarafından hazırlanan tabelalar yerlerine konuldu.

Göreve geldikleri günden bu yana yapılmayanı yapma gayreti içinde olduklarını belirten Yalova Ülkü Ocakları İl Başkanı Bora Tanaçan, bu çabalarının en belirgin örneği olan Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu köprüsünü tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Tanaçan, ‘’Vefa Adam Olmaktır’’ 

Sürece dair bilgi veren ve emeği geçenlere teşekkür eden Tanaçan “İlk günden beri hayalini kurduğumuz, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak öncülüğünü üstlendiğimiz, uzun istişareler, planlar, münazaralar yaparak karara bağladığımız bu en büyük projemiz için 10 Eylül 2019’da bizzat şahsım, Önceki Dönem MHP İl Başkanımız Necati Vural, Belediye Meclis Üyemiz Adnan Kırtay, Belediye Meclis Üyemiz Bahattin Erbay, Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Deviren ile resmî müracaatımızı gerçekleştirdik.

Bununla birlikte resmî müracaat sürecinden önce ocağımızda yaptığımız istişarelerde konuyu ısrarla gündemde tutan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcım Gökhan Uzundemir’e , cadde ve köprüye yaptırdığımız anıt eserlerin tasarımını günlerce büyük emek harcayarak ortaya çıkaran il yöneticimiz Yüksek iç mimar Tayyip Alparslan’a ve tüm ülkü ocakları il yöneticilerime ayrı ayrı teşekkürü borç bilir, bu eserin gerçekleşmesini sağlayan ve belediye meclisinde oy kullanan Cumhur İttifakı Yalova Belediye Meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ederim.

Kıymetli Yalovalı hemşerilerim, Ülkücü Milliyetçi Hareketin cefakar mensupları; emeği geçene hakkını vermek, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de Dediği gibi “Vefa Adam Olmaktır, Ahlaklı olmaktır, mertliktir, iman ve vicdan alametidir.” sözünü kendimize şiar edinmemizden ileri gelmektedir. Eserlerimiz başta camiamıza ve Yalovamıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Yalovalılar tarafından memnuniyetle karşılanan ve tabelaların yerine takılması ile vatandaşın ilgi odağı haline gelen Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ve Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Köprüsü’nün önünde çok sayıda Yalovalı vatandaşın hatıra fotoğrafı çektirmesi gözlerden kaçmadı.