Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Lütfi Bal, Cevdet Aydın Parkı önünde yaptığı basın açıklamasında, “Kahraman ordumuzun düzenlediği Pençe-Kartal 2 operasyonu karşısında ezilen terör örgütü PKK 13 vatandaşımızı Gara Bölgesi’nde bir mağarada katletti. PKK’nın şehit ettiği vatandaşlarımızın ve operasyonlar sırasında şehit olan askerlerimizin ailelerinin, yakınlarının ve büyük milletimizin başı sağ olsun.

Bu alçakça eylem, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk Polisi’nin, 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana yaptığı başarılı operasyonlar ile 15 Temmuz Fetöcü darbe girişiminin ardından yürütülen sınır ötesi harekatlar karşısında PKK’nın nasıl da köşeye sıkıştığını göstermektedir. Mehmetçiğimiz Fırat Kalkanı ile, Barış Pınarı ile, Zeytin Dalı ile, Eren operasyonlarıyla ve son olarak Pençe-Kartal operasyonlarıyla PKK terör örgütünü bitirme noktasına gelmiştir.

Operasyonlar karşında çaresiz kalan PKK’nın siyasi uzantısı HDP de alçakça açıklamalarla devletimizi suçlamaktadır. HDP’ye sözde demokrasi adına kol kanat geren muhalefet partileri de bu açıklamalar karşısında sesiz kalarak tavırlarını ortaya koymuşlardır. ABD’ye biat eden siyasilerin maskeleri bu olay karşısında düşmüştür.

Çocukları HDP aracılığıyla dağa kaçırılan ve HDP-PKK tarafından tehdit edilen Diyarbakır annelerinin feryadı hepimizin feryadı, mücadelesi hepimizin mücadelesidir. HDP binalarını fiilen kapatan Diyarbakır annelerinin mücadelesi hepimize örnektir. Bu haklı mücadelelerinde ilk günden beri maskeleri bu olay karşısında düşmüştür” şeklinde konuştu.

Başkan Bal, “PKK neyse HDP’de odur”

Başkan Mustafa Lütfi Bal, “Dünyanın hiçbir demokrasisinde bırakın terör örgütüne göbekten bağlı olmayı, terörle en ufak teması olan partiye yaşam alanı bırakılmaz. Güvenlik güçlerimiz canını ortaya koyarak mücadele ederken, PKK sözcüsü HDP yöneticileri meclis kürsülerinden Mehmetçiğe kurşun sıkmaktadır. Belediyeleri aracılığıyla terör örgütüne mühimmat, iş makinesi ve erzak sağlayan HDP’ye her yıl hazineden on milyonlarca Türk lirası yardım verilmektedir. Üyelerinin 3’te 1’i terör örgütü üyeliğinden yargılanan ve birçoğu Türk Yargısı tarafından cezalandırılan bu parti, il ilçe merkezlerinde rahatlıkla bürolar açabilmektedir. Bu durum terörle mücadelenin en büyük zaafıdır. PKK neyse HDP’de odur. Mücadelenin kesin zaferi için HDP ‘nin kapatılması şarttır.

Vatan partisi, her seferinde başvurusunu yeni delillerle güncelleyerek, PKK’nın bir organı olduğu kanıtlanan HDP’nin kapatılması için, 4 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştur. Talebimizi yineliyoruz; HDP’nin kapatılması için yargımız ve hükümetimiz acilen harekete geçmeli ve bu zaafı derhal kaldırılmalıdır!  Vatan Partisi’nin, diğer vatansever siyasetçilerin ve milletimizin talebi budur.

Buradan ilan ediyoruz! Ne ABD’nin verdiği binlerce tır silah ne de ABD’yi kıble yapmış Biden tayfası PKK’yı kurtarmaz. Gara’ da yapılan operasyonlardan sonra sıra Kandil’dedir, sıra yeniden Suriye’nin kuzeyindedir. Milletimizin huzur içinde, bağımsız, başı dik yaşama kararlılığı ile kahraman Türk Ordusu’nun ve Türk Polisi’nin gücü karşısında PKK’nın direnecek gücü kalmamıştır. Mücadelemiz HDP’nin de kapatılması ile birlikte zaferle sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.