Teknikerler Birliği Yalova İl Başkanı Hilal Coşkun yayınladığı yazılı mesajında,“31 MART 2017 tarihinden itibaren ilimizde faaliyete başlayan Teknikerler Birliği Yalova İl Başkanlığı olarak Meslek Yüksek Okulu mezunu teknikerlerimiz ile birlikte sorunlarımıza ortak çözüm arayışı içerisinde birlik ve beraberlik ilkesine dayalı olarak görmek istiyoruz. Bu vesile ile bütün teknikerlerimizin 5 NİSAN Teknikerler gününü kutluyoruz.

Ülkemize hizmet etmek anlayışında olan teknikerlerimiz bireysel başarılarını tekniker meslek kitlesi olarak başarmak amacı ile çıkmış olduğumuz bu yolda bütün teknikerlerimizin ekonomik ve çalışma hayatlarında beraber iş yapma potansiyeline sahip kesim olarak ne yazık ki kanunen tanınmamanın vermiş olduğu burukluğu yaşamaktayız. Teknikerler olarak ara eleman olmaktan ziyade ana eleman potansiyeline geçme isteğimiz en büyük arzumuzdur ve düşüncemiz bu yöndedir.

Sorunlarımızı yok saymak, görmezden gelmek veya ertelemek çare olmadığı gibi, ileride ekonomik, sosyal ve kitlesel psikolojimiz açısından toplumun her kesimini son derece olumsuz etkileyebilecek sorunların tetiklenmesine neden olacaktır. Bu vesile ile her yıl kutlanmakta olan hukukçu dostlarımızın da Avukatlar gününü kutlarız” ifadelerine yer verdi.