2020’nin başında ve Pandemi döneminde çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, ‘’Sosyal etkinlikleri pandemi nedeniyle yapamadık. Bir ara, Belediye Meclis toplantıları dahi gerçekleştirilemedik. Kaytazdere belde halkı, en son 30 Ağustos Zafer Bayram etkinliği ile biraz da olsa moral buldu.’’

Kangal, ‘’Hiçbir kısıtlama yapmadık’’

‘’Pandemi sürecinde, giderlerimizde azalma değil, artış oldu. Herhangi bir kısıtlama yapmadık. Pandemi sürecinde ilaçlama ve dezenfekte işlemleri itina ile yapıldı ve hala bu işlemlere devam ediyoruz. Bu işin tasarrufu olmaz.

‘’İmarlı alanların yollarını açtık, metruk binaları yıktık’’

Öncelikli hizmetlerimizden bir tanesi de İmarlı alanlara yolların açılması oldu. Doğal halde bırakılan alanlar vardı ve zorunlu olarak bu alanların yollarını açtık.

Kaytazdere Beldesinde, metruk binaların yıkımını gerçekleştirdik. O tarz binalarda, güvensiz bir ortam oluşmuştu. Belde halkımız bu tür metruk binaların yanlarından geçemiyorlardı. Kış aylarında, bu tür binalarda ısınmaya çalışan evsizler tarafından yakılan ateşten, ciddi şekilde rahatsızlıklar yaşanıyordu. Bu sorun, metruk binaların ortadan kalkmasıyla ortadan kalktı.

‘’Rutin hizmetler devam ediyor’’

Kaytazdere Beldesine bu yaz, yazlıkçı dediğimiz kesim tarafından yoğun talep oldu. Belde de, boş meskenler kalmadı. Artık pandemi ile beraber tercihler de değişti. Müstakil yapı yaparak satmak, şuan için en çok tercih edilen işlerin başında geliyor. Geçen bir müteahhit geldi, ‘Biz yer alacağız, müstakil, villa tipi yapılar yapacağız’ dedi.

Bu pandemi sürecinde, apartmanlarda ikamet yerine müstakil evlerde yaşamanın daha uygun olduğunu insanlara gösterdi.

Kaytazdere Beldesinde, ummadığımız alanlarda yapılaşmalar başladı. O yerlerde su ve altyapı çalışmaları yaptık. Yeni yollar açtık. Kanalizasyon çalışmaları yürüttük.’’

‘’Çamlık alan ile ilgili yeni hedeflerimiz var’’

‘’Çamlık alanda, bir sosyal tesis yapma hazırlığımız var. Mevcutta olan bir yapının restorasyonuna başladık. Gelecek yıl Çamlık alanı daha farklı bir konsept ile vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

 ‘Mahalleye giriş parayla’ haberleri bizi Türkiye’ye tanıttı

Bu yıl ilk defa uygulamaya gerin oto park ücreti uygulaması Ulusal basında ‘Mahalleye girişler parayla’ haberleriyle gündeme gelince, Kaytazdere Beldesini tüm Türkiye’ye tanıdı. Para ile yapılamayacak bir reklamımız oldu. Bu haberler Kaytazdere’ye olumlu yansıdı. CNN Türk’te tüm Türkiye’ye gündem olduk.

‘’Mavi Bayrağı bu yıl alamadık’’

‘’Bu yıl ‘Mavi Bayrak’ belgesini alamadık. Ama ‘Mavi Bayrak’ standartlarını aynı şekilde sürdürüyoruz. ‘Mavi Bayrak’ başvurumuzu her yıl sonbaharda yapıyoruz. Denizden kaynaklı bir kriterden dolayı bu yıl bu belgiye alamadık.” Dedi.