İlk olarak Mevlana Camii’nde gerçekleştirilen törene Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Müftü Yardımcısı Halil Eriş, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Kemal Kaya, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mevlana Camii İmam Hatibi Suat Kırsakal’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftü Yardımcısı Halil Eriş açılış konuşması yaptı.

 

“120 hocamızla 3500’e yakın öğrencimize Kuran eğitimi verdik”

İl Müftü Yardımcısı Halil Eriş yaptığı konuşmada; “ 2 ay süren kurslara katılan öğrencilerimize ve hocalarımıza, bu toplantının oluşmasında katkısı bulunan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür ederim. Bir neslin istikbaline güvenle bakabilmesi; neslini kültürlü, bilinçli, eğitimli yetiştirmesine bağlıdır. Gençlerimizi edepli, adaplı, bilimli yetiştirmek zorundayız. Bu neticede yaz dönemi kuran eğitiminin verileceği en verimli zamandır. Tüm hocalarımızla, gençlerimizin eğitimi için çaba sarf etmekteyiz. İlimiz merkezinde bu sene 120 hocamızla birlikte 3500’e yakın öğrencimize kuran eğitimi vermeye çalıştık. Ramazan ayı ile birlikte yoğun bir tempoda bu hizmeti tamamlamış olduk. Kuran eğitimine katılın öğrencilerimizi ve bu eğitimleri veren hocalarımızı tebrik ediyor, öğrencilerimizin hayatlarının geri kalanını kuran yolunda sürmesini diliyorum” dedi.

 

“Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük miras ahlak ve eğitim”

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise yapmış olduğu konuşmasında, yapılanın sadece bir teşvik olduğunu, bu eğitimi üstlenen öğrencileri ve hocaları tebrik etmek gerektiğini söyledi.

Başkan Koçal, konuşmasında; “Rahmetli Özal’ın bir söylemi vardı ‘Bir elinde Kuran, bir elinde bilgisayar’ derdi. Ne birini ne diğerini terk edeceğiz. İkisine de bu toplumun ihtiyacı var. Bilgisayarla anlatılmak istenen bilimdi, ilimdi. Onsuz toplum gelişmez. Kuranla da anlatılmak istenen yüce Mevla’nın toplumun doğru yöne gitmesi için verdiği nasihatlerdir. Bir ahlak meselesi işin esası... Bu ikisi de bizim için önemli.  Evlatlarımız bizim her şeyimiz. Onları kendimize dert ediyoruz, mutluluklarını istiyoruz, para kazanmaya çalışıyoruz. Parasız olmuyor muhakkak ama ne kadar para kazanırsan kazan sayılamayan büyük miraslar kısa sürede yok olabiliyor. Her tarafta bu tür hikâyeler var. Ama para dışında öyle büyük miras var ki işte ahlak ve eğitim. Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük miras bu” diye konuştu.

 

“Güvenli Bir Şekilde Bir Uçtan Diğer Uca Bisikletle Ulaşım İçin Zemin Hazırlıyoruz”

Yalova’nın yüzölçümü bakımından bisiklet ulaşımına müsait bir şehir olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yalova Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Birçok avantajımız var. Coğrafyamız, insan niteliği bizim için çok önemli. Ama şöyle bir gerçek var. Nüfusumuz 5-10 seneye kalmadan ikiye katlanacak. 35.000 aracın bulunduğu Yalova’da ana arter olarak nitelendirdiğimiz güzergahları büyütme şansımız yok. Ulaşımı sorunsuz sağlamak için insanları yürümeye, toplu taşımaya ve bisiklete yönlendirmemiz lazım. Avrupa’nın büyükşehirleri sorunu hep böyle çözmüş. Bizim önümüzdeki en büyük engel alışkanlıkların değiştirilmesi oldu. Bunu da yavaş yavaş aşıyoruz. 500 metreden iş yerine arabayla gitme dönemini kapatmamız lazım. İşte bu sebeple başta öğrencilerimizi sonra ise aileleri bisiklet yollarına yöneltiyoruz” dedi.

Daha sonra Erenler Camii’ne giden Başkan Koçal, öğrencilere bisikletlerini dağıttıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.