HABER: Abdullah Bozkurt

Yoklama ile başlayan kongrede İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ardından gerçekleşen Kongre Başkanlık Divanı seçiminin ardından Faaliyet Raporu ve Maliyet Raporu okundu.

Kongrede konuşma yapan MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz katılımcıları selamlamasının ardından, “Türk milletine gönül vermiş yüreklerin buluştuğu Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Cenabı Allaha bizleri bu kutlu yolda buluşturduğu için şükrediyorum.

Bugün değeri daha çok anlaşılan büyük bir mücadelenin kahramanı ve devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

Tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden kahraman ecdadımızı, bölücü terör örgütleri ile mücadele ederken şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimizi, gazilerimizi ve 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnet duyguları ile yad ediyorum.

Bugün burada bir ülkü etrafından toplanmak için bizlere önderlik etmiş ve yol göstermiş, bizleri yetiştirmiş olan, ömrünü Türklük ülküsüne adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş beye ve ebediyete intikal etmiş bütün dava arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Ateşten imtihanı geçen ülkemizi bugün yaşadığı sorunlardan çıkaracak ve Türkiye’yi lider ülke konumuna getirecek yegâne güç ve Milliyetçi Harekette ve Cumhur İttifakında mevcuttur.

Bu çelikten irade ile bu inançlı kadrolar bugün bu salondadır ve Milli Görev için ayağa kalkmıştır.

Bugün Yalova’da sergilenen bu güzel manzara Yalova’nın, Türkiye’nin ve Turan’ın onurlu ve aydınlık geleceğinin en büyük güvencesidir.

Çanakkale’de karşımıza çıkan ittifak devletlerine bugün yenileri eklenerek karşımıza çıkmaktadır. Doğu Akdeniz’e bakalım, Libya’ya, Suriye’ye, Karabağ’a bakalım karşımıza hep aynı tezgâh çıkıyor.

Turan’a açılan en önemli kapılardan olan Güney Kafkasya hattını Türkiye’nin suratına kapatmak istediler ama beceremediler, beceremeyecekler. Rusya, Fransa, İran, İsrail ve PKK tarafından desteklenen Ermeni çeteleri, Azerbaycan Turan Ordusu tarafından darmadağın edilmiştir. Bu ülkeye düşmanlık besleyenler şunu unutmamalılar, Çanakkale savaşındaki 57. Alayın torunları burada, bu salonda dimdik ayaktadır.

Cephede mertçe savaşmaya Ermeni çeteleri mevzilerinden ağlayarak kaçarken sivil yerleşim yerine saldırmaktadır. Gence’deki hain saldırıda annesinin koynunda uyurken katledilen daha 6 aylık Medine bebeğin intikamı alınacaktır. Allaha yemin olsun ki şehit ettiğiniz Medine’nin kanında boğulacaksınız.

Değerli arkadaşlarım ülkemizin geçtiği bu zor günlerde her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti güvenliği ve çıkarları için, Katar’dan Somali’ye, Arnavutluk’tan Libya’ya, Kosova’dan Irak’a deniz ve hava üsleri kurarak etrafına adeta çelikten duvar ördü. Değerli dava arkadaşlarım şimdi size Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin nasihat gibi sözlerini aktaracağım. Bir olacağız, beraber olacağız. Davamıza faydası olan her arkadaşımıza sahip çıkacağız. İnsan kaybı kolaydır, zor olanı seçip insan kazanacağız. Fakat nefsine teslim olmuş, hırslarına yenik düşmüş ihtiras ve ikbal uğruna yuvarlanmış, nefesi kesilmiş kimler varsa aramıza aşılmaz duvarlar öreceğiz. Unutmayın ki hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bizlerde genel başkanımızın bu nasihatini unutmamalıyız. Ve birbirimize sımsıkı kenetlenmeliyiz.

Değerli dava arkadaşlarım, kongreye listemizi hazırlarken çok zorlandık. Birbirinden kıymetli yüzlerce yöneticilik yapacak arkadaşımız var. Ancak yasalar gereği belli bir kıstası var ve sayı kısıtlaması olan partiler kanunu çerçevesinde bir liste hazırlamaya çalıştık. Listeye yazılamayan arkadaşlarımız hepiniz birbirinden değerlisiniz. Hakkınızı helal edin. Ama hepinizi teşkilatlarımız bünyesinde değerlendireceğiz. Sözlerime büyük düşünür Ziya Gökalp’in dediği gibi, “Vatan ne Türkiye’dir, Türklere ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Turan”.

Kongre coşkulu katılımız için bütün misafirlerimize teşekkür ediyor ve hepinizi Allaha emanet ediyor, saygılarımı sunuyorum. İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik, Kazanan Türkiye olacak. Ne Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Namık Öz’ün Başkan Adayı olduğu MHP Yalova Yönetim Kurulu şu şekilde;

Asil Üyeler; Ali Hakan Uzel, Özel Bahadır, Naim Koç, Ortaç Gop, Barış Yılmaz, Haşim İnatlı, Tamer Topçu, A. İhsan Güldoğan, Mete Örnek, Cemil Tanrıkulu, İsmail Çeşni, Ümüt Üstel, Erol Akdoğan, Yetkin Durak, Selami Yılmazer, İbrahim Aras, Fırat Şenel, İrfan Şen, Metin Soysal, Mutlu Oruçlu.

Yedek Üyeler; Ali Cesur, Levent Oyman, Murat Kalaycı, Dursun Varol, Onur Erdik, Bülent Güler, Tuğrul Şener, Melih Kılıçoğlu, Nazmi Şahin, Murat Harun, İlhan Kalyoncu, Burak Karabulut, Serhat Aydemir, Orhan Gümüş, Selçuk Karalar, İsa Yılmaz, Sezer Çınar, Özge Büyükyurt Ekinciel, Anıl Korkmaz, Hüseyin Gökdemir.

İl Disiplin Kurulu;

Asil Üyeler; Ali Karadağ, Ali Zafer Oktay, Kemal Emir Uzel, Fahrettin Aydın, Kenan Altunok, H. Halit Önder, Murat Karakoyun.

Yedek Üyeler; Mustafa Çınar, Ahmet Bozoğlu, Ülker Nemlioğlu, Saray Yakışıklı, Hande Kaymakçı, Çağlar Arıkan, Hüseyin Gökdemir.

Üst Kurul Delegeleri;

Asil Üyeler; Namık Öz, Salih Aydın, Mustafa Nurten.

Yedek Üyeler, Mustafa Kurtay, Faik Özkan, Mert Yılmaz.