AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş başta olmak üzere, Yalova Valisi Muammer Erol, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Çınarcık İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Selvi, Murat Kaya’nın, Yalova-Armutlu Yolu Teşvikiye Belde girişinde Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğünce yapılması planlan kavşak çalışmasının hızlı ve istenilen bir şekilde yapılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Nurten; ‘’Yalova-Armutlu Yolu Teşvikiye beldesinin her iki girişinde, 2 metre yüksekliğinde 4 metre genişliğinde 8 metre uzunluğunda tünel projesi hazırladık.

Son yıllarda, Teşvikiye beldesine kontrolsüz giriş-çıkışlar yapan araçların karıştığı kazalarda onlarca insan hayatını kaybederken, yüzlerce insan da yaralandı.

Teşvikiye’nin batısından ve doğusundan sağlık girişler-çıkışlar için, Çınarcık İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Selvi ile Murat Kaya, bu sorunu çözüme kavuşması için büyük gayretleri oldu.  

Nurten, ‘’Vali Erol aracılığıyla talepte bulunduk’’

Yalova Valisi Muammer Erol aracılığıyla, Genişletilmiş İl Divan Toplantısında, Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’ne talepte bulunduk. Geçmiş yıllarda, Teşvikiye’nin bu kanayan yarası için bir takım yatırımlar olmuş, ödenek çıkarttırılmış ama projenin yürürlüğe girmediğini görüyoruz.

Teşvikiye beldesi, Çınarcık tarafında ki giriş kısmında yol ve köprü genişletmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğüne talepte bulunduk ve gerekli çalışmalar başladı.

Köprülü Kavşak projesi hazırlandı ama maliyeti yüksek çıktığı için bu proje Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanmadı. Dolayısıyla bölünmüş ve genişletilmiş yol yapmaya kalktılar. Bu proje de, bize yetersiz geldi ve bizim Karayolları yetkililerine bir takım önerilerimiz oldu.

Nurten, ‘’Çınarcık güzergahı üzerinde tünel talep ettik’’

‘’Teşvikiye’nin Çınarcık güzergahı üzerinde tünel talep ettik. Aynı talebi de Teşvikiye’den Kocadere yönüne, sahile giden güzergahta da talep ettik. Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu önerimize pek sıcak bakmadılar. Biz, bahsi konu olan projenin zaman kaybedilmeden yapılmasını istiyoruz.’’

Nurten, ‘‘Batçık (Tünel) talebimiz netleşecek’’

‘’Bugün, yarın talep ettiğimiz batçık (Tünel) talebimiz netleşecek. Allah nasip ederse, bu tehlikeli kavşağa bir önlem almış olacağız. Teşvikiye belde girişine Köprülü Kavşak gereksinimine şu an için bir ihtiyaç yok. 

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in de desteğini aldık. Batçık projesini Başkan Soyer’e sundum. Elinden gelen gayreti gösteriyor.  

Yalova-Armutlu Yolunda trafik kazası sonucu insanlar ölünce, bir de suçlu oluyorlar. Yoldan insanların, hayvanların geçmesi yasak. Beldeye insanlar nereden geçecekler?’’

Nurten, ‘’Ne yan yol var, ne tahliye yolu var?’‘

‘’Konunun nihayetlenmesi için Teşvikiye Belde sakini de olan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün bu hassas konuya desteklerini bekliyorum. Teşvikiye giriş ve çıkışlarında, bir can daha gitmesin, özürlülere yenileri eklenmesin’’ şeklinde konuştu.