Başkan Oral, yayınladığı mesajda başta meslektaşları doktorlar olmak üzere, sağlığımızı emanet ettiğimiz hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, sağlık memuru gibi tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

 

Kutsal görev

 

Türkiye’de Tıp Bayramı’nın ilk olarak 14 Mart 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başladığını hatırlatan Başkan Dr. Metin Oral, “Kutsal ve çok anlamlı bu görevi hekimler ve sağlık çalışanları, insana bahşedilen beden ve ruh sağlığını korumak ve yaşatmak adına çağlar boyunca yerine getirmişlerdir.
 

Altınova’ya uzman hekim müjdesi
 

Sağlık alanında ilçemizde önemli çalışmalara imza atılmıştır. Altınova Devlet Hastanemiz hizmete girmiştir. Hastanemizde laboratuvar ve röntgen hizmeti devreye girdi. Önümüzdeki aylarda hastanemize uzman doktorlar da atanacaktır. Altınova’mızdaki hekimlerimiz ve tüm sağlık personellerimiz, gerekli özveri ve duyarlılığı göstererek hizmete devam etmektedirler.Bu vesileyle; ömrünün önemli bir kısmını insan sağlığına adayan tüm hekimlerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.