Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Emine Ballı’nın da yer aldığı ziyarette, Başkan Polat Yalova’da medyanın sorunlarını gündeme getirdi.  

Başkan Polat Vali Erol’a, Türkiye’de gazetecilik mesleğinin gün geçtikçe saygınlığını kaybettiğini, mafya ve FETÖ/PDY ile anılan tetikçi ve merdiven altı yayın yapanlar yüzünden, çok büyük kan kaybı yaşandığını, bir an önce Türkiye’de ki medyanın belli kriterler ve yasalarla, yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Polat, Yalova Valiliği Medya Protokol listesinde, haftalık gazete olarak görünün birçok gazetenin yıllardır yayınlarının olmadığını, birçok haber sitesinin haber portallarını aylarca güncellemediklerini ama halen Yalova Valiliğinin Medya Protokol Listesinde bulundurulduklarını söyleyerek, ‘’Kendilerini gazeteci olarak gören, ama gazetecilikten bir haber olan bu kişilerle aynı, ortamlarda bulunmak istemiyoruz.’’ Dedi.

Gazeteci meslek kuruşlarının, oda veya barolar gibi yaptırımlarının olması gerektiğinin altını çizen Polat, “Berber dükkanı açmak isteyen bir vatandaştan Esnaf Sanatlar Odaları Ustalık Belgesi isterken, gazetecilik yapanlardan; vergi levhası, oda kaydı, yönetim adresi, çalışan SSK Bildirgeleri istenmesi gerekirken, bu kriterleri yerine getirmeyenler Yalova başta olmak üzere ülkenin her yerinde ‘gazeteciyim’ diye gezebiliyorlarsa, bu sektörde çok ciddi sorunlar var demektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Vali Muammer Erol’un bu anlamlı ziyaretinden memnuniyet duyan Polat ve Ballı, Vali Erol’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Yapılan çay ikramının ardından, ziyaret fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.