Başkan Salman mesajında şu ifadelere yer verdi; “Engelli kelimesini sevmediğim ve onları özel insanlar olarak nitelendirdiğimi her fırsatta dile getiriyorum. Bu bireylerimizi, sadece bir gün ya da bir haftada değil, her gün hatırlamalı, onların toplum içerisinde yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Engellilik yalnızca özel insanlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur. Özel İnsanların mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak herkesin öncelikli sorumlulukları arasında yer almalıdır. Unutmamalıyız ki her sağlıklı birey aynı zamanda birer engelli adayıdır.

  Bizlerin, kenti yönetenler olarak bu özel kardeşlerimizin ve ailelerinin hayatlarını normal insanlar gibi yaşamalarını sağlayabilmek adına görev ve sorumluluğumuz var. Bu kardeşlerimizin yaşam kalitelerini arttırmamız onların yaşamlarına katkıda bulunmamız gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden beri başta belediyenin kendi hizmet binaları olmak üzere birçok noktada rahat ulaşılabilirliği sağlamaya özen gösterdik. Özel insanlarımızın istihdamını ve sosyal hayata daha iyi adapte olabilmelerini sağlamak adına Engelsiz Kafemizi, Türkiye’de sadece 2 yerde olan engelliler plajının da 3. ve 4.sünü kentimizde hizmete açtık. Yaptığımız çalışmalarda herkesin emeği var. Yalova’yı, Türkiye’de örnek kent haline getirebilmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

  Bu haftanın toplumumuzun en hassas meseleleri arasında yer alan özel vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm özel vatandaşlarımız ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.