Gazipaşa Caddesi Cevdet Aydın Parkı’nda düzenlenen etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Yapılan ekinlikte Yalova Üniversitesi öğrencileri ‘Kadına Yönelik Şiddet’i içeren bir drama oyununu da sergiledi.

   Programa katılan ve burada bir konuşma yapan Başkan Salman; “Bu toplumsal duyarlılığa ses getirmek için çaba sarf eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şubesi’ne teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Çünkü farkındalık yaratan bir projeye imza attınız. Ben her fırsatta dile getiriyorum şiddetin her türlüsüne karşıyım. Birde bu kadına yapılan şiddet olunca sonuna kadar karşıyım. Çünkü kadının yaradılışında sevilmek ve sevgi var. Biliyorsunuz katledilen Özgecan kardeşimiz için bir şiir de kaleme almıştım. O şiirimde de bu şiddetin son bulması için duygularımı kağıda dökmüştüm. Ama ne yazık ki tüm bu yapılan çalışmalara rağmen kadına yönelik şiddet maalesef bir türlü son bulmuyor. Neredeyse her gün kadın cinayetleri devam ediyor. Bizde bu şiddete dikkat çekmek için iki evladımızın ismini Raif Dinçkök Kültür Merkezinde (RDKM) bulunan bir salona diğerini ise İsmetpaşa Mahallesinde bir parka verdik. Ben her zaman böyle farkındalık etkinliklerinde yanınızda oldum ve olmaya devam edeceğim. Benim üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Gerek Vefa Salman kimliğimle gerek Yalova Belediye Başkanı kimliğimle her zaman yanınızdayım” dedi.

  Yapılan etkinliğin sonunda Başkan Salman ve eşi Dilek Salman etkinlikte görev alanlara, emeği geçenlere ve kadınlara çiçek dağıttı.