Başkan Salman’ın da doğumunda yer alan ve 1956 - 2004 yılları arasında ebelik yapan Ebe Sevim Emre’nin ismi Adnan Menderes Mahallesi’nde bir sokağa verilerek ölümsüzleştirildi. Sokağın açılışını Başkan Salman, Ebe Sevim Emre, mahalle muhtarları, Başkan Salman’ın annesi, babası ve çok sayıda seveni ile birlikte gerçekleştirdi.

Çoğumuzun üzerinde emeği var

Başkan seçilmeden öncede sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Salman; “Ebe annem, kentimizde birçok insanın doğumuna katılmış bizlerin üzerinde emeği bulunan insan. Adının yaşatılmasının uygun olacağını düşündük. Meclisimizde böyle bir karar aldık. Adını bu sokağa vererek ölümsüzleştirmek istedik. Kendisi içinde sürpriz olduğunu düşünüyorum. Umarım hoşuna gitmiştir” dedi.

“Onunla gurur duyuyorum”

Yapılan jest karşısında çok duygulandığını belirten Ebe Sevim Emre; “1956 yılında başladığım mesleğimi 2004 yılına kadar sürdürdüm. Özellikle 60’lı ve 70’li yıllarda Yalova’da birçok doğuma katıldım. Belediye Başkanımız Vefa’da bunlardan bir tanesi. Onunla gurur duyuyorum. Bu güzel jest için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.