“Dünya üzerindeki tüm insanlar doğduğundan itibaren eşit ve hürdür. Bu gerçek üzerine 10 Aralık 1948’de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye ve kötü muameleye maruz kalmayacağını garanti eder. Ülkemizde bu beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer almıştır.

İnsan hakları, çağdaş uygar toplumun temel özelliklerindendir ve demokrasinin de vazgeçilmez unsurudur.Bundan tam 95 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz, farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunmuş ve örnek teşkil etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’te bu beyannamenin imzalanmasından seneler öncesinden “İnsan hakları yeryüzünün en barışçıl silahıdır; bizi korur. Kurallar gibidir; nasıl davranacağımızı bize söyler. Yargıçlar gibidir; ona başvurabiliriz. Duygular gibi soyuttur ama duygular gibi herkese aittir. Ve her ne olursa olsun hep vardır.” diyerek ülkemizdeki insan hakları konusunda düşüncesini belirtmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu,farklılıklara saygı, diyalog ve hoşgörü anlayışının temel alındığı yaklaşımların ülkemizde ve tüm dünyada egemen olmasını diliyor, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.”