Başkan Salman, “Ülkemizde en zor koşullarda bile mesleğini icra ederek insanlarımızın sağlığını kazanmasında büyük rol oynayan tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

 ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’

İnsanların vazgeçemeyeceği temel haklardan birinin sağlıklı yaşam olduğunu vurgulayan Salman sözlerine şöyle devam etti;

“İnsanların en temel haklarından biri de sağlıklı yaşamdır. Ülkemizde hizmet veren doktorlarımız, seneler süren eğitimleri, deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, özveriyle sürdürdükleri çalışmaları sayesinde Türkiye’de en zor koşullarda bile hakkıyla mesleklerini icra etmektedirler. Doktorlarımız, insanların yaşam kalitesini yükseltmede ve sağlığına kavuşturmak adına önemli ve zor bir görev üstlenmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözünden de yola çıkarak; hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları onurlu çalışmalara insanlık her zaman minnet duymuştur. Türk hekimlerinin çalışma azmi tarih boyunca hiçbir zaman azalmamış aksine artarak Türkiye’nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını saygıyla kutluyorum”dedi.