HABER: Abdullah Bozkurt

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan yaptığı açılış konuşmasında Çiftlikköy Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile CHP’li Belediye Meclis Üyeleri arasında yaşanan gerginlikten bahsederek söze başladı.

Çalışkan açıklamasında; “Meclis Üyelerimiz bir aya yakın ihale raporlarını didik didik ederek belediye ile ilgili çok geniş bir incelemede bulundular. 15 sayfaya sığan muhalefet şerhi oluşturdular. Geçen ay, Çiftlikköy Belediyesi Olağan Üstü Meclisi Toplantısında geldi Denetim Raporu. Denetim Raporu ile ilgili arkadaşlarımız, mecliste okunmasını istediler, doğrusu da buydu. Fakat Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, meclis çoğunluğunu kullanarak oylamaya sundu, Denetim Raporu’nun oylatılmamasını sağladı. Bu yaptığı tamamen usulsüz bir uygulamadır. Bununla ilgili Çiftlikköy Kaymakamlığına ve Valiliğe şikayette bulunacağız. Meclis toplantısının tekrarlanmasını isteyeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız bu toplantıdan sonra da devam edecek” açıklaması yaptı.

Çalışkan, “Yandaş müteahhitleri zengin etti.”

Başkan Çalışkan, “Çiftlikköy Belediyesi şu an borç batağında, hiçbir ödeme yapılmıyor. Neredeyse iflas bayrağını çekmiş durumda. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a ulaşmak çok zor. Randevu alsanız bile, saati geldiğinde gitseniz makamında kendisini bulamazsınız. Böyle bir çalışma üslubu var. Geldiği günden bugüne kadar yaptığı bütün işleri eline yüzüne bulaştırdı. Yaptığı en ciddi iş, su altyapısını yenilemek oldu. Onu da maliyetinin çok üstünde yaptı. 16 milyona mal olacak su altyapısını, 32 milyona mal etti. Yandaş müteahhitleri zengin etti. Çiftlikköy halkının ödemiş olduğu vergilerini çarçur etti” şeklinde konuştu.

Çalışkan, Çiftlikköy Belediyesi’nin asfalt çalışmalarını eleştirdi

Başkan Cüneyt Çalışkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çiftlikköy Belediyesi’nde asfalt yapılmıştı. Asfalt çok kalitesizdi. 2 kat asfalt sadece sahil mahallesi ve siteler mahallesinin bir kısmına yapıldı. Yağmur yağdığı zaman Siteler mahallesinin büyük bir bölümü çamur içerisinde. Bu asfaltın su giderleri yapılmadığından ciddi bir yağmurda, Çiftlikköy Belediyesinde vatandaşlar karşıdan karşıya evine giremiyor. Bu asfalt çok ciddi bir kış geçirdiğimizde miladını dolduracak” ifadelerinde bulundu. 

Çalışkan, “Mokamp’ı peşkeş çektirmeyiz.”

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, Mokamp’ın satılma iddialarını sert bir şekilde eleştirdi. “Peşkeş çektirmeyiz” diyen Başkan Çalışkan, “Belediyenin şu an 150 milyonun üzerinde borcu var. 35 milyon değerinde 70’e yakın arsa satıldı. Sata sata arsaları bitirdi, şu anda gözünü de Mokamp’a dikti. Ama daha önce de söyledik, Mokamp’ı sattırmayız, kimseye peşkeş çektirmeyiz. Mokamp, Çiftlikköy’ümüzün, Yalova’mızın simgesidir. Mokamp’a kesinlikle Çiftlikköy’e yakışır bir projenin yapılmasından yanayız” şeklinde konuştu.

Çalışkan, “Belediye Ramazan’da 50 bin TL zarara uğratıldı”

Başkan Çalışkan, “Çiftlikköy Belediyesi Ramazan ayında verdiği iftar için 94 bin 400 lira masa sandalye kiralama ücreti ödedi. Yaptığımız araştırmada bu sandalye ve masaları satın almış olsa 40 bin lira gibi bir fiyata satın almış olacak ve belediyeye demirbaş kazandırmış olacak. Maalesef burada belediyede basit bir işten bahsediyorum, 50 bin lira zarara uğratmış oldu” dedi.

Kaşıkçı, “Önergelerimiz reddedildi”

Çiftlikköy Meclis Üyesi Savaş Kaşıkçı yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar, öncelikli olarak Belediye Meclis Toplantılarının canlı yayınlanması, su fiyatlarında indirim uygulanması, belediye otobüsleri ile yapılan yolculukta %50 oranında indirim uygulanması ve son olarak da Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu kurulması hakkında çeşitli önergeler vermemize rağmen bu önergelerin hepsi AK Parti’nin oy çokluğu ile reddedilmiştir” dedi.

Başkan Çalışkan, “Belediye Başkanı değil sanki bir külhanbeyi”

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, “Ali Murat Silpagar, Meclis Toplantılarını külhanbeyi edasıyla yönetiyor. Öyle bir duruşu var ki, bir Meclis Başkanı değil, Belediye Başkanı değil sanki bir külhanbeyi. Meclis halkın seçtiği bir meclistir. Ona saygı duyacaksın, saygılı olacaksın. Bizim grup sözcümüze ‘Hanımefendi sizin isminiz nedir?’ diyor. Sayın Ali Murat Silpagar, siz 15 Belediye Meclis Üyesinin ismini bilemeyecek kadar hafıza yoksunu iseniz, siz o meclisi yönetemezsiniz. Ama dalga geçmek anlamında soruyorsanız, bunun hesabını çok ağır sorarız size” eleştirisinde bulundu.

Gürel, “İhaleler, açık ihale yerine davetiye usulü yapılıyor”

Yalova CHP İl Başkanı Mehmet Gürel ise, “Çiftlikköy Belediyesi’nde görüyoruz ki açık ihale ile girilmesi gereken ihalelerin hemen hemen hepsi, davetiye usulüne çevrilmeye çalışılmış. Diyelim ki 1 milyonluk bir iş var. Açık ihale ile girilirse kimin alacağı belli değil. Çiftlikköy Belediyesi sanırım bundan rahatsız oluyor ve davetiye usulüyle yaparak istediği firmalara versin, istediği firmalar gelsin diye. Bakıyorsunuz hep aynı firmalar dahil oluyor. Hep aynı firmalar kazanıyor. İlginçtir ki arada yanlışlıkla başkası alıyor. Herhangi bir gerekçe gösterilerek, tekrar ihale açılıyor ve bu sefer o firma çağırılmıyor. Yani garantiye alınmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.