Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan’ın mesajı şu şekilde; “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan 11 ayın sultanını uğurlamanın hüznü içerisindeyiz.

Yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında bereketlenen sahur ve iftar sofralarımızın tadını geride bırakarak bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın buruk da olsa mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, Türk-İslam toplumunda birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, hoşgörü ve paylaşımımızın gösteren en güzel günlerdir. Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve mutluluk vardır. Küsler barışır, büyükler ziyaret edilerek elleri öpülür, kin, nefret ve kıskançlık duyguları yerini sevgiye bırakır.

Ne yazık dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebiyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da alışık olduğumuz kutlama düzeninden daha farklı ortamlarda yaşamak zorundayız. Ramazan Bayramını bu sene sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak bile sevgiyle birbirimize ulaşacağız, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemesek de sesimizle ve uzaktan görüntülü aramalarla onların yanında olacağız.Ne yazık ki yıllardır işgal altında olan Filistin topraklarında İsrail güvenlik güçleri en iyi bildikleri terör yöntemlerini Ramazan ayının son günlerinde göstermiştir. Müslümanların dini mekânlarından birisi olan Mescid-i Aksa’yı ateşe vererek, Filistinli sivil vatandaşlara ateş yağdırmışlar; 9’u çocuk olmak üzere toplam 24 kişi hayatını yitirmiştir. Hayatını kaybeden din kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Ramazan Ayı boyunca yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçları Cenab-ı Allah dergahı izzetinde kabul kabul eylesin. Tüm Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Sarılıp kucaklaşamadığımız, çocukların kapımızı çalamadığı son bayram olması dileğiyle.”