HABER: Abdullah Bozkurt

Türkiye ve Yalova gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalova İyi Parti İl Başkanı Erol Tatar, “Uzun süreden beri hain PKK terör örgütünün elinde bulunan ve kahpece şehit edilen kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine ve tüm ülkemize sabırlar diliyorum. Yine içimiz yandı milletçe üzgünüz. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Ülkemizi bizlere vatan yapan bütün şehit ve şühedamızı da bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek şu günlerin hürmetine Allah'tan ülkemize birlik, beraberlik huzur, milletimize sağlık sıhhat, rahmet ve bereket diliyorum.

Üç yıl önce büyük zorluklarla ve engellemelere rağmen ülkesini ve milletini seven Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin liderliğinde cesur insanların ortaya koyduğu iradeyle yola çıkan İYİ Parti mensupları olarak ilk günkü inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Çok kısa sürede başarılı işlere imza atmaya milletimize hizmet etme yolunda, kararlı bir şekilde teşkilatlarımızla biz evimizdeyiz, buradayız. 15 gün evvel Genel Merkezimize yapmış olduğumuz ziyarette sayın Genel Başkanımız Cesurlar hareketinin lideri Meral Akşener’le yaptığımız görüşmelerde Yalova'ya olan bağı ve sevgisini bir kez daha göstermiş ve Yalovalı sevgili hemşerilerimize selamlarını göndermiştir. Yalova’mıza gelmesi konusunda yaptığımız davete en kısa zamanda gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları yapmak üzere talimat vermiştir. Kendisini Yalova’mızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Yalova’mızın kendisinin gönlünde ayrı bir önemi ve değeri var. Millet bizi çağırıyor faaliyetleriyle illerde gerçekleştirilen çalışmalar gereğince öncelikle bugün Genel Merkezimiz tarafında görevlendirilerek ilimize gelerek biz iyileri onurlandıran sayın Genel Başkan Yardımcım Ahmet Kamil Erozan ve partimizin üst düzey Genel Merkez Yöneticilerimizi Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim Kentim" dediği çiçek şehrimiz Yalova’mıza tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyor saygılar sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Tatar, “Hedefimiz birinci parti olmaktır”

İyi Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, “Bugün için Türk siyasi hayatında çok kısa bir süre içeresinde katılmasına rağmen ilklere imza atan İYİ Partimiz ilk genel seçimde yüzde 10 oy alarak Meclis’e girip gurup kurmuştur. Yine Millet İttifakı ile girilen yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana Büyük Şehirlerinin belediye başkanlıklarının kazanılmasının verdiği destekle sağlamıştır. Büyük Şehir Belediyelerinin kazanılması milletimize büyük bir moral kazandırmış, AK Partinin seçim kaybetmez tılsımı bozulmuştur. Bugün İYİ Parti bütün partiler oy kaybederken oylarını artıran tek partidir ve yüzde 15’lere ulaşan oy oranı ile üçüncü büyük parti konumuna gelmiştir. Ama bu oran bile bize yeterli gelmemekte sayın Genel Başkanımızın önderliğinde ilk seçimde milletimizin teveccühünü kazanarak birinci parti çıkmayı hedeflemekteyiz. İYİ Parti Türk milletinin umududur ve iktidarın alternatifidir. Yalova’daki hedefimiz en az bir milletvekili çıkarmak, birinci parti olmaktır. Bunu başaracak güç ve kadroya sahibiz. Bunu başardığımız zaman yerel seçimlerde Yalova’daki bütün belediyelerde iddialı konuma geleceğiz.  İnşallah Yalova Halkını hakkettiği İYİ Belediyecilik ile tanıştırmış olacağız” açıklaması yaptı.

Tatar, “Yalova’da gündemi iyi takip eder ve gündem yaratırız”

İyi Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, “İYİ Parti Yalova İl teşkilatı olarak bütün ilçelerimizde teşkilatlanmamızı tamamladık. En son gençlik teşkilat yapılanmamızı da yaptık. Bundan sonra sahaya inerek pandeminin el verdiği ölçüde Yalovalı vatandaşlarımızla kucaklaşmak, esnafımıza, tüccarımıza, çiftçimize, emeklimize dokunmaktır. Bugüne kadar yaptığımız ziyaretlerle Yalova’da sağlık çalışanlarının temsilcilerine, spor kulüplerimize, esnaf odalarına, STK Temsilcilerine ve ilimizin sektöründe öncü olan iş adamlarımızla bir araya geldik. Bundan sonrada bu ziyaretlerimiz devam edecektir. Biz İl Başkanlığı olarak siyasetteki önceliğimiz Yalova’dır. Hepinizin bildiği gibi biz İYİ Parti olarak Yalova’da gündemi iyi takip eder ve gündem yaratırız.  Dörtyol’daki üst geçitte proje hatasını, Karma OSB kurulmasını doğuracağı sorunları, deprem sonrası okulların durumunu, Yalova Belediye binasını, kentsel dönüşümü ve birçok sorunu gündeme getirdik ve gündemde kalmasını sağladık. Sadece Yalova’daki sorunları gündeme getirmekle kalmadık çözüm önerilerimizde sunduk.

Yalova’nın önemli sorunlarından birisi temiz su hatlarımızı asbestlisi borulardan meydana gelmesidir. Bir an önce bu kanserojen boruların değiştirilmesi gerekmektedir. Ülkemizde deprem gerçeği yadsınamaz. Yalova’mız büyük acılar yaşadığı 17 Ağustos Depreminden sonra mevcut belediye ve genel yönetimler hiçbir önlem almamıştır. Yalova’mızın yapı stokunun yüzde 50’sini deprem öncesi yapılan 50 -60 yıllık binalar oluşturmaktadır. Bu binalar nerdeyse beton ömrünü tamamlamış depreme karşı dayanıksız haldedir. Bu binalar bir an önce dönüştürülmelidir. Bunun içinde parsel bazında veya ada bazında mevcut durumlarına uygun imar ve kat yükseklikleri verilmelidir.  Yine TOKİ eli ile dönüştürülecek Esentepe ve Romen Mahallesinde; Romen kardeşlerimiz kesinlikle mağdur edilmemelidir. Dönüşüm rant için değil gerçekten kentsel dönüşüm amaçlı yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İyi Parti olarak teşekkür ediyoruz”

İyi Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, “Yalova Üniversitesi Yalova halkıyla bütünleşmeli vatandaşlarımızın kafasındaki kötü imajından kurtarılmalıdır. Yeni açılacak tıp fakültesi bir milat olarak kabul edilmeli bir an önce akademik eğitimin kalitesi yükseltilerek cazibe merkezi haline gelmelidir. Birde sırf televizyonlarda haber olabilmek için abuk sabuk fikirler ileri süren bu öğretim görevlileri bir an önce üniversite yönetimi tarafından üniversiteden temizlenmelidir. Bu arada tıp fakültesinin kurulmasında emek sarf eden herkese iyi parti olarak teşekkür ediyoruz.

Önem verdiğimiz konulardan biride Araştırma arazisine yapılmak istenen Millet Bahçesi projesidir. Bu yer seçimini doğru bulmuyoruz.  Çünkü araştırma enstitüsünün bu arazide yaptıkları çalışmalarla ilgili ekimler yapmaktadır.  Bugün dünyada gelinen noktada tarım artık büyük önem arz etmektedir. Unutmayalım ki; Araştırma enstitüsü tarımın AR-GE’sidir. Bugün katma değeri çok yüksek bir çok ürünün Türkiye’ye tanıtımını ve adaptasyonu sağlamaktadır.

Önemli bulduğumuz bir diğer konuda mevcut belediye ve valilik binalarının yıkılarak Yalova Spor binasının ve antrenman sahalarının olduğu yere yeniden bina yapılarak buraya taşınmalarıdır. Şehircilik açısından bu bölgede oluşacak yoğunluk sonucu trafikte büyük bir keşmekeş yaşanacaktır.  Bize göre bu binaların emniyetin taşınacağı ve mevcut Jandarma Komutanlığı’nın bulunduğu bölgeye yapılmasıdır” dedi.

“İstihdama önem veriyoruz”

İyi Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, “İlimizin önemli sorunlarından biride istihdam konusudur. İlimizde yaklaşık beş bin kişiye istihdam sağlayacak Çiçekçilik OSB’nin de önündeki engeller kaldırılmalı bir an önce hayata geçirilmelidir. Unutmayalım ki; Yalova bir Çiçekçilik kentidir. Yalova’da tarım alanları korunmalı ve betonlaşmaya yani imara açılmamalıdır. Termal mevcut iktidarların arpalığı olmaktan çıkarılmalı ve eski şaşalı günlerine bir an önce döndürülmelidir. Çiftlikköy’de bulunan Etibank tesislerinin bulunduğu alan birilerine peşkeş çekilmemeli tüm Yalova Halkının faydalanacağı bir tesis haline getirilmelidir” dedi.