Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk şu ifadelere yer verdi; “Vatan topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıl dönümünü büyük bir gurur kutluyoruz. Milletimiz tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır.

1919 yılında Samsun'dan Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlayan istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere ulaşmıştır. Bu zafer, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi, minnet anıyorum.

Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yılı vesilesiyle halkımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.”