Haber/Abdullah Bozkurt

“Yalova’yı yakından takip ediyoruz”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Yalova bazı esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirdik. Sahada vatandaşlarımız ile buluştuk. Bizler Yalova’nın içinde bulunduğu durumu, ekonomik sosyo-kültürel yapıyı takip ediyoruz. Esnafımızla, vatandaşlarımızla birebir temas içerisindeyiz. Yalova’nın günden güne değişen yapısını da takip ediyoruz. Bizim için Yalova çok kıymetli. Yaşadığımız, havasını soluduğumuz şehir. Deprem oldu bırakamadık, sel oldu gidemedik. Yani her ne sebep olursa olsun biz bu Yalova’dan vazgeçemedik. Yalova’yı nasıl yaşanır bir şehir haline getiririz bunun endişesini taşımak başta biz siyasilerin boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.

“İlk kez geldim”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, “Bazı şehirler vardır, Genel Başkanımız bu şehirleri söylerken gözlerinin içi güler. Bu şehirlerden biri Yalova’dır. Bursa’dan Yalova’ya geçip burada bizim bayraktarlığımızı yapan başkanımız ve ekibiyle beraber olalım, hasbihâl edelim diye geldik. Caddede esnafımızı ve sivil toplumumuzu gezdik. Burada çok nezih bir il teşkilatımız oluşmuş. Ben ilk kez uğradım” açıklaması yaptı.

“Ülkesini seven bir Genel Başkanımız var”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün İşin artık son noktasına gelmiş bir iktidardan bahseder oldu toplum. Herkesin beklentisi bir an önce bir seçim kararı ile ülkenin önünün açılması. Herkesin güven ortamı yaratılması beklentisi var. Bizde var gücümüzle, teşkilatlarımız ile beraber, vatandaşlarımıza ümit vermeye çalışıyoruz. Kendimizi tanıtmaya gayret ediyoruz, partimizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Avantajımız şudur, bizim Genel Başkanımız %49,5 oy almışken, ülke sıkıntıya girmesin diye koltuğundan rahatlıkla fedakarlık edip, kenara çekilecek kadar bu ülkeyi seven bir genel başkanımız var. Bizim sorumluluğumuz her hâlükârda kazanmak değildir. Biz kaybetsek te memleket kazansın mantığıdır” şeklinde konuştu.

“Gölge Kabine oluşturuldu”

Başkan Feramuz Üstün, “İktidarı takip ediyoruz, ekonomideki gelişmeleri takip ediyoruz, hukuktaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yoksulluğu, yokluğu fakirleri ve yasakları takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini not ediyoruz ve dinliyoruz. Geçmişte yapılması gerekenleri, gelecekte yapılacakları planlıyoruz. Gelecek Partisi, siyasi parti olarak ilk defa tüzüğünde “Gölge Kabine” kabine dediğimiz bakanlıkları takip eden birim oluşturdu. Bakanlıklarımızdaki tıkanan durumları takip ediyoruz. Hatta memleketimize çare olabilecek hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İllerdeki Valileri bile İl Başkanı haline getirmiş”

Başkan Feramuz Üstün, “Ucube başkanlık sistemi öyle bir hale gelmiş ki, illerdeki Valileri bile İl Başkanı haline getirmiş. Birçok Vali, eğer biraz pasifse İl Başkanı Valilik yapıyor. Eğer İl Başkanı pasifse, Vali İl Başkanlığı yapıyor. Bu sistemin getirmiş olduğu zorunlulukla herkes partili olmak zorunda. İnşallah milletimizim feraseti ile ilk seçimde hem parlamentoda hemde sistem değişikliği için cumhurbaşkanlığında milletin elini taşın altına koyacak yapılar oluşacak diye düşünüyoruz. Herkesin memleket için bir araya geldiği bir döneme girdik” açıklaması yaptı.