Divan Kurulu Başkanlığını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığını Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Yazmanlığını Şükrü Bakkal’ın yaptı.

Yalova Kent Konseyi Başkanlığı için, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, ve Yalova Güç Birliği Derneği’nden Adnan Kırtay  yarıştı.

Yalova Kent Konseyi Başkanlık seçiminin ilk turunda İsmail Mutlu 89 oy, Adnan Kırtay ise 57 oy aldı.

İlk turda 2/3 çoğunluk sağlanamadığı için 2. Tur için başkan adaylarına soruldu. Her iki başkan adayından ‘2. Tur için seçime varım’ cevabı alınınca 2. tur için seçime gidildi.

2. tur da Başkan Adayı İsmail Mutlu 88 Oy alırken, diğer Başkan Adayı Adnan Kırtay 47 Oy’a geriledi. 2. turda da 2/3 salt çoğunluk sağlanamadı.

Başkan adayları Adnan Kırtay ve İsmail Mutlu, 3. Tur için de ‘seçime varız’ demeleri üzerine, delegeler 3. defa seçim sandığının başına, Yalova Kent Konseyi Başkanını seçmek için geçti.

3. tur İsmail Mutlu 91 Oy alırken, Adnan Kırtay’ın Oy’u 35 oldu. Yalova Kent Konseyi Başkanlığını kazanan isim İsmail Mutlu oldu.

Yürütme Kurulu Üyeliklerine 9 isim seçildi

Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliklerine; 1. İl Özel İdaresi’ni temsilen Selim Karahan 110 oy, 2. sırada Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Öksüz 109 oy, 3. sırada Yalova Belediyesi’ni temsilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı AV. Cevdet Bekler 103 oy, 4. sırada Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir 93 oy, 5. sırada Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Özgür Çavuşoğlu 92 oy, 6. Sırada MA-DER’ den İdris Durmuş 70 oy, 7. sırada Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat 67 oy, 8. Sırada Yalova Tüketiciler Derneği Başkanı Funda Ayarcı 58 oy, 9. Sırada Mimarlar Odası’nı temsil eden Ergüder Falay 55 oy olarak seçilen isimler oldu.

Yalova Kent Konseyi Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığı yapan Vefa Salman, geçmiş dönemlerde başkanlık yapan Başkan ve üyelere teşekkür etti. Göreve yeni seçilen Başkan İsmail Mutlu ve Yürütme Kurulu Üyelerini tebrik etti.