Son günlerde Yalova kamuoyunda, Yalova Amatör 2 sahanın yıkılarak Valilik hizmet binası yapılacağı ve hazırlıkların başladığı ile ilgili haberlerin yapıldığını kaydeden Başkan Bayburtlu, “Bu tamamen akıl tutulmasıdır. O alana yapılacak herhangi bir hizmet binası Yalova'mızın sporuna, gençliğine ve halkına yapılacak en büyük kötülük olacaktır. O alan insanların nefes alabildiği, Yalova'mızın amatör spor kulüplerinin müsabaka yapabildiği yaşam alanların başında gelmektedir” açıklamasında bulundu.

“Devlet idarecileri ve şehri yönetenler önümüze engel çıkarıyor”

Yalova'nın genç nüfusuna yeterli spor alanları tahsis edilmediğini, genç nüfusa yeterli imkanların sunulmadığını belirten Başkan Bayburtlu, “Şimdi de var olan mevcut spor alanının ellerinden alınması ve gençlerin spordan mahrum bırakılması başlı başına hayal kırıklığıdır” sözleriyle üzüntüsünü dile getirirken,

“İktidar mensuplarına ve şehri yöneten idarecilere buradan sesleniyorum. Depremde bile bu alan afet bölgesi olarak kullanıldı ve biz spor kulüpleri olarak o zorlu şartlarda bile toplumun adaptasyonu için sahaları kullandık ve açık tuttuk. Zor şartlarda ayakta olan spor kulüpleri olarak gençlerimize elimizden geldiğince sahip çıkmak ve onları topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmek için çok dar ekonomik imkanlarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizler aynı zamanda sivil toplum örgütleri olarak şehrimize, çevremize, gençlerimize sahip çıkarak devletin üzerindeki yükü elinden almak adına hizmet etmeye çalışırken, bu konuda destek beklerken, ne yazık ki devlet idarecileri ve şehri yönetenler bizlerin önüne engeller çıkarmaktadırlar” ifadeleriyle yöneticilere seslendi.

“Size tavsiyem o alana şimdiden hapishane yapın”

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve suça bulaşmaması konusunda ellerinden geldiğince gayret gösterdiklerini ve devlet erkanının böyle bir karar almasını hayretle seyrettiklerini ifade eden Talip Bayburtlu, “Bu şekilde devam ederse bizler de bu işleri yapmayı bırakalım. Kulüpleri kapatalım ve anahtarlarını Valiye ve bu işin sorumlusu kimse ona verelim. Madem spor kulüplerine ve gençlere sahip çıkmayacaksınız size tavsiyem o alana şimdiden hapishane yapın” eleştirisinde bulundu.

Gençlerin doğru şekilde eğitilmeyip, iyi yetiştirilmediğinde suç oranlarının hızla artacağını vurgulayan Bayburtlu, “Ayrıca Yalnızca Amatör 2 alanına yapılacak olan bina 1. Amatör sahanında kullanılmasına engel olacaktır. Binaların içinde saha işlemez hale gelecektir. Hiçbir alternatif sunmadan sahanın yıkılması ve buna aracı olanlar gelecekte kötü unvanlarla anılacaktır” diyerek, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’e şu ifadelerle seslendi; “Bir dönem AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmış olan sayın Vekilimiz Ahmet Büyükgümüş ve iktidar mensupları siz gençlere böylemi sahip çıkıyorsunuz? Gelin yol yakınken bu yanlıştan dönün. Yapılacak bu hatanın telafisi ağır sonuçlar doğurur. Gençler bizim geleceğimizdir. Elimizden geldiğince gençlere sahip çıkacağız gölge etmeyin yeter.”