İki yıllık Pandemi süresi boyunca Millî Eğitim Bakanlığının bu salgına karşı yeterli derecede hazırlık ve planlama yapmadığını kaydeden Başkan Bayburtlu, “Pandeminin sağlık koşullarını bahane ederek, günü kurtarma politikaları bugün eğitim sisteminin daha da sorunlu hale gelmesine sebep oldu. AK Parti’nin 20 yıllık iktidar döneminde, özellikle Milli Eğitim sistemi yap boz uygulamalarla en çok oynanan eğitim modellerine şahitlik etti” eleştirisinde bulunarak, Millî Eğitim Bakanlığının işin ehli olmayan bakanlar da dahil olmak üzere, atanan bakanların deneme tahtasına döndüğünü belirtti.

“AK Parti’nin milli eğitimdeki kadrolaşması eğitim sistemini ahtapot gibi sardı”

Milli eğitimin, bir millettin geleceğe hazırlanmasında, medeniyet kurmasında en önemli ve değerli kurum olduğunu vurgulayan Bayburtlu, “Bu Bakanlık ehil olmayan kişiler elinde kaderine terkedildi. Ülkeyi yönetenler Genç bir nüfusa sahip ülkemizde sorgulamayan, düşünmeyen, araştırmayan yalnızca itaat kültürüne ve düzene uygun kafalar yetiştirmek uğruna, sistematik olarak gençlerimizin kaybolmasına hizmet etmektedir. Yıllar boyu müfredat değişiklikleri ve yönetmelikler milli eğitimde hizmet eden idealist eğitimcileri bile sistem dışına atmıştır. AK Parti İktidarının yıllar boyu milli eğitimdeki sendika kadrolaşması eğitim sistemini ahtapot gibi sarmış ve işlemez hale getirmiştir” dedi.  

“Aileler ve öğrenciler hükümeti hayretler içinde seyretmekte”

Başkanlık sistemine geçişten sonra büyük umutlar ve vaatlerle eğitimci kimliği ile bakan yapılan Ziya Selçuk’un da bu sistemde kaybolup gittiğini, essiz sedasız, bakan yardımcısına görevini devrettiğini belirten Talip Bayburtlu, “Pandemi süresince Sağlık koşulları ve Eğitim sistemi dikkate alınarak düzenleme yapılmamıştır. AK Parti İktidarı ve Cumhur ittifakı ekonomik gerekçelerinde bahanesi ile turizm şirketlerine göre düzenleme yaparak, önlemler almış ve çalışmalar yapmıştır. Bu zaman zarfında eğitim sistemi ve öğrenciler adeta deneme tahtasına dönmüştür. Aileler ve öğrenciler büyük tedirginlik ve kaygı içinde hükümeti hayretler içinde seyretmektedirler. Uzaktan eğitim çökmüş, EBA sistemi işlemez hale gelmiş, bilgisayar ve tablet dağıtımı tam bir karmaşaya dönmüştür” ifadelerine yer verdi.  

“Personel de hizmetli de yok”

Turizm sezonunun tekrar açılabilmesi için yasaklar kalktığını, kapalı kalınan bunca zaman zarfı içinde Millî Eğitim Bakanlığının hiçbir okulda yeterli altyapı çalışması yapmadığını ifade eden Başkan Bayburtlu, “İki yıllık pandemi zarfında okulların fiziki şartları, öğretmen sayısı, personel sayısı, temizlik ve kadro sayısının planlaması ve hazırlığı yapılmamıştır. Okulların açılması ile bütün bu sorunlar ve eksikler bir bir ortaya çıkmaktadır. Haftalardır okullar açıldığı halde İŞKUR üzerinden, okullarda temizlik ve hizmetli alımı daha yeni ihaleye çıkmaktadır. Birde İllerde Milli Eğitim tam okulların açılacağı dönemde, bazı okulları ya bakıma almış, tamir ve tadilat yapmakta ya da yıkarak yenilenmesi çalışması başlatmıştır. Bu hem ailelere hem de öğrencilere büyük sorunlar yaratmaktadır. Şehrimizde bazı okulların tamirat ve inşaat halinde olması nedeniyle taşımalı modelle öğrenciler eğitim almak zorunda kalmaktadır” dedi.  

“Gençler bizim önceliğimiz ve geleceğimizdir”

Okullarda PCR testi, aşı ve diğer sağlık tedbirleri hakkında gerekli altyapı çalışması yapılmadığını, okulların hijyen ve temizlik sorunlarının öğrencileri ve aileleri endişelendirdiğini dile getiren Talip Bayburtlu, “İYİ Parti olarak her daim Yalova'mızı yöneten atanmış ve seçilmişleri uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. İşi bilen ehline sorun. Milli Eğitim iktidarın sendikasının dar kadroları ve memurları ile planlanamayacak ve yönetilemeyecek kadar öneme ve stratejiye sahip bir milli davadır. İdealist, vatansever ve işinin ehli kadrolara ihtiyacı vardır.

İYİ Parti’nin iktidarında çocuklarımız ve gençlerimiz, fikri hür, vicdanı hür birer birey olarak yetişecek ve ülkemizi her alanda başarıyla temsil eden, kendine güvenen insanlar olarak hak ettiği değeri bulacaklardır. Gençler bizim önceliğimiz ve geleceğimizdir. Geleceğimize sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.