Sözlerine, “AK Partili Belediye Başkan Vekili ve Mecliste bulunan Cumhur İttifakının AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri, Yalova Belediyesinin resmî kurumlara, Maliye ve SGK borçlarını ödemek için, belediyeye ait merkezdeki okul arazilerini borca karşılık devretme kararı aldılar” ifadeleriyle başlayan Bayburtlu, okul arazilerinin bugünkü gayrimenkul değerinin 85.00 Milyon üzerinde olduğunu ve nerdeyse Yalova Belediyesinin bir yıllık bütçesinin dörtte biri kadar olduğunu kaydetti.

“Yalova halkının ve kamunun her kuruşunun hesabı verilmelidir”

Belediye Meclisinde, meclis çoğunluğunu kullanan Cumhur ittifakı meclis üyelerinin geçen yıl belediyenin bütçesi 215 Milyon TL iken, bu sene bütçeyi 280.515 TL'ye çıkararak %25 artışla, daha fazla borçlanma kararı aldıklarını belirten Başkan Yardımcısı Bayburtlu, “Şu an, bu bütçe bile açık vermektedir. Borcu borçla kapatmaya çalışıyorlar.

İhaleler kimlere gidiyor? Çiçek Şehri Yalova'mızın çiçekleri bile şehir dışındaki şirketlere ihale edilmektedir. İhale ile 45 araç kiralanmıştır. Kaç tanesi hizmet aracıdır? Kimlere ihale edildi? Kaç tanesi  otomobil sınıfı  ve  ihale şartları nelerdir. Hemşerilerimizin pandemi nedeniyle işyerleri kapatılırken bu hizmetin maliyeti esnaflarımıza daha ağır yükler getirmiştir” diyerek, İYİ Parti iktidarında her ihalenin şeffaf ve açık usulle yapılacağını vurgulayan Talip Bayburtlu, “Yalova halkının ve kamunun her kuruşunun hesabı verilmelidir. İYİ Parti olarak her alanda hemşerilerimizin hakkını savunacağız. Yalova Daha İyi yönetilmeyi hak ediyor” dedi.