“Türkiye, uluslararası hastaların tercihlerinin başında geliyor”

Yalova'nın kurtuluş reçetesinin Sağlık Turizmi olduğunu vurgulayan Başkan Bayburtlu, “Sağlık turizmi dünyanın en eski turizm türlerinden biri. Antik Yunan'dan bu yana hastalar şifayı uzak yerlerde aradılar ve aramaya devam ediyorlar. Nitekim Türkiye de son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında. Hem maliyet avantajı hem gezme fırsatı hem de kaliteli teknolojik altyapı sunan Türkiye, uluslararası hastaların tercihlerinin başında geliyor.

Üstelik bazı alanlarda Türkiye’de tedavi olmak birçok Avrupa ülkesine göre %60’a varan oranlarda daha ucuz.

Örneğin kalp by-pass operasyonu İspanya’da 39-43 bin dolar arasında değişirken, Türkiye’de bu rakam 8 bin 500 ila 21 bin dolar arasında değişiyor.

Durum böyle olunca da Türkiye’de sağlık turizmi her geçen gün büyüyor” diyerek, turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve turizmin 12 aya yayılmasına katkıda bulunan Sağlık Turizminin ticari değere sahip olduğunu ve sağlık turizmi hizmeti veren ülkelerin ekonomisinde ve istihdam yaratma hususunda önemli yer tutan çok önemli bir hizmet olduğunu belirtti.   

 

“Hedef 2 milyon kişi ve 20 milyar dolar gelir”

Hedefin 2 milyon kişi ve 20 milyar dolar gelir olduğunu kaydeden Talip Bayburtlu, “Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyeli rakamların bununla sınırlı kalmayacağını gösteriyor.

Nitekim hedef 2023 yılında 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye'de tedavi etmek. Bu nedenle hem turizmciler ayağında hem de sağlık sektörü ayağında çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın bugün itibarıyla 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatı halen devam ediyor.

Bu inşaatlara bir an önce hız verilmeli. Ayrıca kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılan inşaatlar var. Onlar da devreye girecek. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sağlık turizminden gelir beklentisi, 2023 yılında da 20-25 milyar dolar.

Sağlık turizmi sektöründe bu planlamayı yapan hükümet ülkemizde yalnızca 4 bölgeyle (şehir) ile sınırlandırmış ve o bölgelere sağladığı teşvik, muafiyet ve her türlü avantajı kullanarak ilk başta Türkiye'yi ve akabinde de bu bölgeleri cazip hale getirmek üzere bir çalışma yapmaktadır.” 

“En büyük hedefimiz Sağlık ve Spor turizmi”

Türkiye’de bu konuda 2-3 yerin kesinleştiğini, diğer iller ve bölgelerin daha netleşmediğini belirten Bayburtlu, “Nasıl ki ülkemiz sağlık turizminde birçok avantaja sahipse, Yalova'mız da Termal ve Armutlu ilçelerimiz bu sektörde diğer illere ve bölgelere göre büyük bir potansiyele ve avantajlara sahiptir.

Önümüze gelen bu fırsatı doğru şekilde değerlendiremezsek, Yalova ve insanlarımız çok büyük bir imkândan mahrum kalacaktır.

Yalova’nın ekonomisine, sosyal gelişimine farklı sektörle yaratacağı iş gücü ve katma değer göz önünde bulundurulduğunda gerek seçilmiş olan milletvekilleri, belediye başkanları, Yalova'mızın  ekonomisinde öncü olması gereken odalar ve STK'lar başta olmak üzere, bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler, Yalova Üniversitesi yönetimi ve teşkilatları, Yalova’mızda hizmet niyetiyle, siyaset yapan bütün parti temsilcileri, ön yargıları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde bu şansı iyi değerlendirmeleri gerekir.

Yalova'ya hizmet niyetinde olan her sağduyulu insanların söylediklerimize kulak vermesini istiyoruz. Bizler, İYİ Parti' olarak üzerimize düşeni yapacağız.” Sözleriyle, İYİ Parti iktidarında Yalova’da en büyük hedeflerinin Sağlık ve Spor turizmi olacağını kaydetti.

Bayburtlu son olarak, “Bu konuda gerekli platformun oluşmasında etkili ve yetkili kişileri göreve çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.