Talip Bayburtlu yaptığı basın açıklamasında; “İYİ Parti yapılacak ilk seçimlerde iktidar olacak veya iktidar ortağı olacaktır. Bu inanç ve azimle çalışıyor ve gayret ediyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz vatandaşlarımız. İktidarın bir avuç sermaye baronlarının, holdinglerinin ülkeyi ve hazineyi soymasına seyirci kalamayız. Hem ülkemize hem de vatandaşlarımıza sahip çıkacağız.

İYİ Parti olarak geçtiğimiz seçimlerde Yalova’da her ne kadar Belediye Başkanlığı elde edemesek de gerek genel seçimlerde, gerekse yerel seçimlerde üçüncü partiyiz. Bugüne kadar partimizde görev almış, hizmet vermiş, aday olmuş, gerek gönüllü gerekse görevli olarak çalışmış katkı sunmuş bütün iyi ve cesur parti mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Hepsini canı gönülden tebrik ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Mevcut İl yönetimi, gençlik kolları, İlçe teşkilatları, köy, belde, mahalle sorumluları olmak üzere,  partimizin teşkilat mensupları ve gönüllüleri olarak her an yapılacak baskın ve erken seçime hazırız. İYİ parti Yalova teşkilatı olarak yapılacak Genel seçimlerde ilk İkinin içinde olacağız, Yalova İyi olacak. Türkiye İyi olacak. Yerel seçimlerde de bundan sonra Yalova’da İyilerin yönetiminde kadrolar olacak.

İYİ Parti bütün baskılara, tehditlere ve engellemelere rağmen hükümetin yaptırdığı anketlerde bile %15-18 aralığında gözükmektedir. Yalova'mız bu güne kadar AK parti İktidarında hak ettiği hizmetleri alamamıştır. Yeni Başkanlık sistemiyle vatandaş ne Milletvekillerine ne de Bakanlara ulaşabiliyor. Milletvekilleri, Belediye Başkanları bile Bakanlara ulaşmakta zorluk çekiyor. Esnaflarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz, memurumuz sahipsiz bırakıldı. Beceriksiz ve kötü ekonomi yönetimi bu insanlarımızın geçim şartlarını daha da zorlaştırdı. Geçinemez duruma geldiler. Hemşerilerimiz İYİ Partinin var olduğu her yerde hakkını da, ihtiyacı olan hizmetleri de hak ettiği şekilde alacak.

Partimize vatandaşlarımız her gün ziyaretlerini yapıyor, üye sayılarımız da artmakta. Kadrolarımız her geçen gün güçlenmektedir. Bizlerde sahada yaptığımız ziyaretler ve görüşmelerle şehrimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Yalnızca saygıdeğer hemşerilerimizden alacağımız yetkilerle sorunlara ve ihtiyaçlara çözüm üretebilir, çare olabiliriz.

“Yalova’daki hedefimiz %30 civarında bir oy almak”

Yalova’da birlik ve beraberlik olacak. İYİ Parti kadrolarıyla da daha İyi bir Yalova olacak. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener İl ziyaretleri yapmakta, sokakta vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemektedir. Mecliste oluşturduğumuz Millet kürsüsü ile vatandaşlarımızın sesini iktidara duyurmaya çalışmaktayız. Bizde Genel Başkanımızı en kısa sürede şehrimizde ağırlayacağız. Hemşerilerimizle buluşturmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim Yalova’daki hedefimiz ülke genelinin üzerinde %30 civarında bir oy almaktır. Mutlaka ama mutlaka hizmet üreten milletvekilleri çıkaracağız. Halkımızın Ankara’daki sesi ve temsilcisi olacaklar. Bunu yapacak ekip ve kadrolara sahibiz. Bundan sonra hem ülkemizi hem de şehrimizi İYİ’lerin ellerinde güvenli ve güneşli günlere ulaştıracağız. Biz halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Halkımızda bize inansın. Bizim açımızdan her şey yolunda. Bizler hazırız.” İfadelerini kullandı.