“Bu yatırımı büyük bir hizmet gibi takdim etmek trajikomiktir”

Hükümetin gitgide halktan uzaklaşmaya başladığını belirten Başkan Bayburtlu, “Pandeminin ağır bir şekilde devam ettiği, esnafın zor günler geçirdiği bir dönemde AK Parti iktidarının Yalova'da yapmaya başladığı Millet Bahçesi israftır. Yalova'mızın gerçeklerinden uzak, halkın ihtiyaçlarından ziyade bir rant projesidir. Yalova'mızın her yeri Millet bahçesidir.

Böyle bir zamanda oraya harcanacak paranın esnafın derdine derman olması gerekirken, esnaf ve vatandaş geçim derdindeyken, ödemelerinde zorluk çekip hatta ödeyemezken, milletle dalga geçer gibi bu yatırımı büyük bir hizmet gibi takdim etmek trajikomiktir” dedi.  

“Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne göz diktiler”

Bir ülkenin kalkınmasının ve gelişmişliğinin en büyük göstergelerinden birinin tarım üretimi olduğunu kaydeden Bayburtlu, “İnsan hayatının devamlılığı tarım üretiminin varlığı ve devamlılığı ile mevcuttur. Günümüzde gelişmiş ülkeler tarımda plan, program ve ileri teknoloji yatırımları yaparak dünya üzerinde söz sahibi olmaya çalışırken, ülkemizi yöneten AK Parti iktidarı ise 19 yıldan beri hem tarımı hem de tarım sektöründe faaliyet gösteren köylü ve çiftçimizi adeta kaderine terk etmiştir.

Bugün gelişmiş ülkeler zenginliklerini tarımda ve teknolojide dışa bağımlılıklarını azaltarak elde etmektedirler. Türkiye'de Bahçe kültürleri alanında tek enstitü olan Atamızdan bize miras Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne göz diktiler. Bu Enstitü yıllardan beridir, faaliyette olduğu dönemde halen tarım sektöründe AR-GE çalışmaları yapılan hem bölge ekonomisine ve hem de ulusal alanda birçok çalışmalara hizmet etmekte olan bir kurumdur” şeklinde hatırlatmada bulundu.

“Millet Bahçesi yapmak gereksiz ve israftır, yazıktır, günahtır”

Millet bahçesi yapılmak istenen yerin, bilim araştırmaları yapılan bir laboratuvar arazisi olduğunu vurgulayan Talip Bayburtlu, “Tarım alanında ekonomiye katkısı olan AR-GE alanında Türkiye'de tek olan bu enstitü hangi akıl ve mantıkla piknik alanı yapılmaya çalışılmaktadır.

Yalova'mızın piknik alanına değil, bilim alanına ihtiyacı vardır. Yalova için o araziye, böyle bize zamanda Millet Bahçesi yapılması gereksiz ve israftır, yazıktır, günahtır. Geleceğimiz tarım ve bilimdedir. Tarımda kendi kendine yetecek ülke olmak zorundayız.

Hükümeti ve AK Parti’yi bir kez daha uyarıyoruz; Tarıma ve Ata mirasına dokunmayın, Ülkemizin geleceğini sabote etmeyin. İYİ Parti olarak Yalova'nın her yerinde piknik alanı olur diyoruz.

Ama Atatürk Araştırma Enstitüsüne, tarım araştırmaları ve AR-GE çalışmaları için tahsis edilen bu araziye dokunmayın. Bu gafletten yol yakınken dönün ve vazgeçin. Yalova'mız daha iyi bir yönetimi, daha İyi bir geleceği hak ediyor. İktidarımızda yapılan bu yanlışlara son vereceğiz. Milletimiz en İyi hizmeti almayı hak ediyor” açıklamasında bulundu.