Bayraktar mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kadın hakları konusunda dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından biri olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi ile kadınlar, eğitimden bilime, sanattan kültüre hayatın her alanında başarı ile yerini almış ve almaya devam etmektedirler.

Aile kurumunun temelini oluşturan, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki bu başarıları kadar, yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar. Hal böyleyken son zamanlarda kadınlarımıza uygulanan şiddetin ve istismarın artması ve bunun yol açtığı toplumsal sorunlar bizleri derinden üzmektedir.

Toplumun bütün bireyleri olarak kadına, çocuğa ve sokak hayvanlarına karşı uygulanan şiddete karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Bu vesileyle kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kalktığı, her türlü şiddetin son bulduğu, kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümidiyle başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere kahraman, vefakâr ve çalışkan Türk Kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.