Tesisin açılışına; CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan,Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner, Naim Ardıç ve Dinçer İlhan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

“Mahalle muhtarları, mahallenin sorunlarını iyi biliyor”

Açılışta yaptığı konuşmada mahalle muhtarlarına değinen Başkan Salman, “13 Mahalle 77 proje kapsamında programlarımız her gün farklı bir mahallede açılışlarla, temel atma törenleriyle devam ediyor. Her mahallemizde mahalle muhtarları ile açılışlarımızı yapıyoruz. Doğal olarak mahalle muhtarları, mahallenin sorunlarını iyi biliyor. Onlarda her yaptığımız rutin toplantılarda, haftalık toplantılarda, aylık buluşmalarda bana aktarıyor. Önceliği olanları da bir bir gideriyoruz. İşimiz sadece eksikleri ve noksanları tamamlamak değil, yeni yatırımların ve yeni hizmetlerinde önünü açmak ve hayat bulmasını sağlamaktır” dedi.

Taziye evleri hakkında bilgi verdi

Taziye evleri hakkında da bilgi veren Başkan Salman, “Taziye evlerimiz mahallelimizin kullanıma her zaman açık olacak. Hüznümüzü olduğu gibi sevincimizi de burada hep birlikte paylaşacağız. Hemen aşağıda ki parkı da 2 bölüme ayırdık. Şu anda birinde çalışmalar devam ediyor. Ancak hemen alt bölümde bulunan parkta 7’den 77’ye tüm Yalovalıların yararlanabileceği gerek piknik gerek park olarak kullanabileceği bir alan olarak mahallelinin kullanımına sunduk.Geçmişte sıkıntılı ve kötü alışkanlıkların merkezi olan bölge, bugünBayraktepe’nin gülümseyen yüzüoldu” dedi.

Bolu Milletvekili Özcan, “Vefa Başkan’ın yaptıklarıyla gurur duyuyorum”

Ardından Belediye Başkanı Vefa Salman konuşmayı CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a bıraktı. Bolu Milletvekili Özcan, “Belediye çalışmalarını özel bir dikkatle takip ediyorum ve gerçekten Vefa Başkan’ın yaptıklarından ve yapmaya çalıştıklarından çok büyük gurur duyuyorum. Yaptığı açılışlar, etkinlikler ile sadece Yalova’da değil, Türkiye genelinde de ses getiren bir belediye başkanı olduğunu memnuniyetle söyleyebiliyorum. Türkiye’nin hızla büyüyen şehirlerinden bir tanesi olan Yalova, inşallah birkaç yıl içerisinde daha güzel ve müstesna bir şehir olacak” dedi.

 

Konuşmaların ardındanBayraktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Esmer, tüm mahalleliler adına Başkan Salman’a çiçek takdim etti. Daha sonra CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile birlikte açılış gerçekleştirildi. Açılışa gelen misafirlerle tek tek ilgilenen Başkan Salman,verilen ikramda da mahalleliye sucuk ekmekleri kendi elleriyle dağıttı.